Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Ne každý má to štěstí být zdravý, ale každému můžeme trochu pomoci. Dnes Vám představíme malou bojovnici Justýnku, které můžete pomoci i Vy a to sbíráním.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Ne každý má to štěstí být zdravý, ale každému můžeme trochu pomoci. Dnes Vám představíme malou bojovnici Justýnku, které můžete pomoci i Vy a to sbíráním."— Transkript prezentace:

1

2 Ne každý má to štěstí být zdravý, ale každému můžeme trochu pomoci. Dnes Vám představíme malou bojovnici Justýnku, které můžete pomoci i Vy a to sbíráním víček z PET lahví.

3 Justýna je 3-letá holčička, u které byl v 10 měsících diagnostikován Williams-beuren syndrom. Jde o genetickou vadu, kdy na sedmém chromozonu jí chybí asi 20 genů. Díky tomu má Justýnka spousty zdravotních problémů. V tuto chvíli má Justýnka diagnostikováno: středně těžkou mentální retardaci, centrální hypotonický syndrom, srostlé předloketní kosti na pravé ruce, hyperkalcémii, astigmatismus, zúženou plícnici, hypothyreozu, nefrokalcinosu, hyperakusis, špatné postavení zubů a další věci k tomu.

4 K centrální hypotonii, cvičí Vojtovu metodu. Vzhledem ke svému postižení se chodit naučila před 3 měsíci, ale pořád je ještě co pilovat. Stále neujde delší vzdálenosti a velmi brzo se unaví. Má synostozu pravé ruky, zatím bez operace, čeká se až vyroste. Musela se naučit jíst druhou rukou, což je v jejím stavu nemyslitelné. Justýnku trápí citlivý sluch. Na některé zvuky reaguje tak, že si zacpává uši nebo pláče.

5 Sbírejme víčka od PET lahví, džusů a mléka!!! Olomoucká firma je odkoupí k recyklaci a peníze pomohou malé Justýnce!

6 Děkujeme za pozornost a doufáme, že nám pomůžete, neboť poslední sběrové datum víček je 31. května 2013. Vaši šesťáci

7


Stáhnout ppt "Ne každý má to štěstí být zdravý, ale každému můžeme trochu pomoci. Dnes Vám představíme malou bojovnici Justýnku, které můžete pomoci i Vy a to sbíráním."

Podobné prezentace


Reklamy Google