Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

 Ing. Josef Stehlík, předseda ASZ ČR.  - Kolektivizace venkova v padesátých letech  - Industrializace zemědělství v době normalizace  - Odtržení sedláků.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: " Ing. Josef Stehlík, předseda ASZ ČR.  - Kolektivizace venkova v padesátých letech  - Industrializace zemědělství v době normalizace  - Odtržení sedláků."— Transkript prezentace:

1  Ing. Josef Stehlík, předseda ASZ ČR

2  - Kolektivizace venkova v padesátých letech  - Industrializace zemědělství v době normalizace  - Odtržení sedláků od výkonu práva myslivosti  - Postavení myslivosti jako lidové zábavy  - Vnímání myslivosti jako výhradně „lesácké“ záležitosti

3  - Přemnožení vysoké a černé zvěře jako adaptabilního druhu na změny v krajině při způsobené velkoplošným hospodaření.  - Úbytek stavů drobné zvěře.  - Zvýšení škod způsobených zvěří na zemědělských monokulturách.  - Naprostá absence vazby výkonu práva myslivosti na zemědělskou praxi.

4  -Obnovení selských hospodářství, které po svém etablování na trhu mají nyní také ambice mysliveckého hospodaření.  - Myslivost přestává být lidovým koníčkem.  - Myslivost musí být chápána jako součást hospodaření v krajině.  - Probíhající komplexní pozemkové úpravy.  - Biodiverzní a enviromentální programy PRV.

5  - Posílit roli uživatelů zemědělských pozemků při tvorbě honiteb.  - Při komplexních pozemkových úpravách posuzovat projekt i z hlediska přínosu pro životní podmínky drobné zvěře.  - Zajistit kvalitní výkon státní správy především v oblasti tlumení škod způsobených zvěří.  - Iniciovat potřebné změny legislativy.

6 Okruhy změn v mysliveckém zákoně  Vymahatelnost škod způsobených zvěří na zemědělských porostech a v lesích  Nastavení přísnějších podmínek pro činnost HS, (svolávání, kontrola, zastupitelnost)  Umožnit přímý přenos výkonu práva myslivosti s pronájmem pozemku k hospodářskému užívání  Statut zvěře a velikost honiteb

7  Děkuji za pozornost  Praha 20.11.2012


Stáhnout ppt " Ing. Josef Stehlík, předseda ASZ ČR.  - Kolektivizace venkova v padesátých letech  - Industrializace zemědělství v době normalizace  - Odtržení sedláků."

Podobné prezentace


Reklamy Google