Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Jméno Baszczyňski Zdeněk Datum 13.4. 2009 Radegast nefiltrovaný ležák.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Jméno Baszczyňski Zdeněk Datum 13.4. 2009 Radegast nefiltrovaný ležák."— Transkript prezentace:

1 Jméno Baszczyňski Zdeněk Datum Radegast nefiltrovaný ležák

2 Pivovar Radegast Radegast nefiltrovaný ležák  Piva vyráběná v pivovaru Radegast jsou typickými představiteli české pivovarské tradice  Hořkostí plností chuti a obsahem alkoholu ideálně naplňují představy všech konzumentů, kteří dávají přednost pivům čisté vůně, kde zcela jasně dominují tóny ušlechtilého chmele, doplněné sladkostí sladu z hanáckých ječmenů  Kvalita a obliba byla několikrát potvrzena ziskem zlatých medailí na nejprestižnějších domácích i světových soutěžích

3 Pivovar Radegast  Nefiltrované pivo má příjemnou vůni po čerstvých pivovarských kvasinkách  Zlatožlutá barva piva je doprovázena charakteristickým kvasničným zákalem  Je charakteristické vyšší hořkostí, výbornou pěnivostí, vyšším obsahem alkoholu a vyšší plností („chlebnatostí“) Rozdíl mezi filtrovaným Radegast Premium a Radegast nefiltrovaným ležákem

4 Pivovar Radegast Nefiltrované pivo  Nefiltrované pivo obsahuje ve srovnání se standardním filtrovaným pivem živé kvasničné buňky v množství řádově stovky tisíc až milion na 1 ml piva ( 1 pivo až 500 milionů kvasinek)  Zdroj vitaminů skupiny „B“ a dalších bio–látek  Přítomnost kvasničných buněk, vysokomolekulárních bílkovin a polyfenolů přispívá k vyšší plnosti ( jadrnosti) chuti piva i jeho dietetickým vlastnostem

5 Pivovar Radegast Podmínky pro čepování nefiltrovaného piva  Zákazník musí splňovat podmínky na skladování, sanitaci, používat tlačné plyny ( Biogon, CO 2 ) to znamená, musí být ve skupině Top Certifikovaný  Pro nefiltrované, nepasterizované pivo je nutné samostatné pivní vedení, není možná záměna s ostatními pivy  Před narážením je nutné ponechat sud 24 hodin stát (platí obecně pro všechna piva, ale pro nefiltrované, nepasterizované pivo je to nezbytně nutné)

6 Pivovar Radegast Podmínky pro čepování nefiltrovaného piva  Sudy skladovat narážecí armaturou dolů a teprve těsně před naražením je obrátit. Toto je nutné pro homogenizaci obsahu kvasinek v sudu  Záruka pro balení KEG Skladovací teplota 5 – 8°C - 7 dnů  Pivní sklenice je třeba udržovat v naprosté čistotě, čepovat lze pouze do dokonale mokrých sklenic, sklenice jsou pod vodou v čistém nerezovém dřezu

7 Pivovar Radegast Sanitace a čištění výčepního zařízení  Denně, na konci směny, je nutno propláchnout pivní vedení včetně výčepního zařízení vodou a ponechat „pod vodou“ do druhého dne  Po každém vyprázdnění sudu, před naražením dalšího je nutné propláchnout pivní potrubí vodou  Výčepní kohouty a narážeče je nutno pročistit denně kartáčkem s doporučeným sanitačním prostředkem

8 Pivovar Radegast Sanitace a mytí skla Frekvence sanitace pro nefiltrované pivo !!!  1 x 7 dní – nutná podmínka !!!  Vhodný technologický postup (ředění roztoku, čas sanitace, doba sanitace 20 min, proplach vodou, kontrola, zápis do SK)

9 Pivovar Radegast Sanitace a mytí skla – čepování piva  Správně nastavený tlak plynu na RV  Správný postup čepování  Čisté sklo  Sanitace a hygiena  Kodex péče o pivo v gastronomii

10 Pivovar Radegast


Stáhnout ppt "Jméno Baszczyňski Zdeněk Datum 13.4. 2009 Radegast nefiltrovaný ležák."

Podobné prezentace


Reklamy Google