Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Simulace plenárního zasedání. Váš úkol v 6 krocích 1.Prostudovat stanovisko 2.Zvolit si skupinu (1 student na skupinu), formulovat a zaslat pozměňovací.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Simulace plenárního zasedání. Váš úkol v 6 krocích 1.Prostudovat stanovisko 2.Zvolit si skupinu (1 student na skupinu), formulovat a zaslat pozměňovací."— Transkript prezentace:

1 Simulace plenárního zasedání

2 Váš úkol v 6 krocích 1.Prostudovat stanovisko 2.Zvolit si skupinu (1 student na skupinu), formulovat a zaslat pozměňovací návrhy 3.Připravit se na schůzi skupiny a na plenární zasedání 4.Stát se „členem“ EHSV 5.Brusel: schůze skupin 6.Brusel: projednání a hlasování na plenárním zasedání

3 1. Prostudování stanoviska „Mládež v pohybu“

4 Jak se předkládá stanovisko? Obsah stanoviska 1. odstavec úvodu Shrnutí Kontext Obecné připomínky Závěry a doporučení

5 2. Volba skupiny, formulace a zaslání pozměňovacích návrhů Každý student si zvolí skupinu EHSV, kterou bude zastupovat: skupinu I, skupinu II nebo skupinu III Nejméně 1, nejvýše 3 pozměňovací návrhy za každou školu (v jazyce podle vlastního výběru) Lhůta pro zaslání pozměňovacích návrhů a rozdělení do skupin: 31. března 2011 E-mail: youreurope@eesc.europa.euyoureurope@eesc.europa.eu

6 Jak se tvoří pozměňovací návrh? Možné postupy Vyškrtnout Nahradit Vyškrtnout a nahradit v celém dokumentu Vyškrtnout odstavec Nahradit slovo Vložit nový odstavec + Předložit argumenty ve stručném „odůvodnění“

7 Vyškrtnout Původní text: 1.3EHSV prohlašuje, že by si EU měla stanovit pevný prozatímní cíl do roku 2020 alespoň o 30 % snížit celosvětové emise skleníkových plynů v porovnání s rokem 1990, a to za předpokladu, že dojde k podobnému snížení i u jiných rozvinutých zemí a u hospodářsky vyspělejších rozvojových zemí. Vyškrtnout 1.3EHSV prohlašuje, že by si EU měla stanovit pevný prozatímní cíl do roku 2020 alespoň o 30 % snížit celosvětové emise skleníkových plynů v porovnání s rokem 1990, a to za předpokladu, že dojde k podobnému snížení i u jiných rozvinutých zemí a u hospodářsky vyspělejších rozvojových zemí.

8 Nahradit Původní text: 1.3EHSV prohlašuje, že by si EU měla stanovit pevný prozatímní cíl do roku 2020 alespoň o 30 % snížit celosvětové emise skleníkových plynů v porovnání s rokem 1990, a to za předpokladu, že dojde k podobnému snížení i u jiných rozvinutých zemí a u hospodářsky vyspělejších rozvojových zemí. Nahradit 1.3EHSV prohlašuje, že by si EU měla stanovit pevný prozatímní cíl do roku 2020 alespoň o 2030 % snížit celosvětové emise skleníkových plynů v porovnání s rokem 1990, a to za předpokladu, že dojde k podobnému snížení i u jiných rozvinutých zemí a u hospodářsky vyspělejších rozvojových zemí.

9 Vyškrtnout a nahradit v celém dokumentu Původní text: 1.3EHSV prohlašuje, že by si EU měla stanovit pevný prozatímní cíl do roku 2020 alespoň o 30 % snížit celosvětové emise skleníkových plynů v porovnání s rokem 1990, a to za předpokladu, že dojde k podobnému snížení i u jiných rozvinutých zemí a u hospodářsky vyspělejších rozvojových zemí. Vyškrtnout a nahradit v celém dokumentu 1.3EHSV prohlašuje, že by si EU měla stanovit pevný prozatímní cíl do roku 2020 alespoň o 30 % snížit celosvětové emise skleníkových plynů v porovnání s rokem 1990, a to za předpokladu, že dojde k podobnému snížení i u jiných rozvinutých zemí a u hospodářsky vyspělejších rozvojových zemí.

10 Vyškrtnout odstavec Původní text: 1.3EHSV prohlašuje, že by si EU měla stanovit pevný prozatímní cíl do roku 2020 alespoň o 30 % snížit celosvětové emise skleníkových plynů v porovnání s rokem 1990, a to za předpokladu, že dojde k podobnému snížení i u jiných rozvinutých zemí a u hospodářsky vyspělejších rozvojových zemí. Vyškrtnout odstavec 1.3EHSV prohlašuje, že by si EU měla stanovit pevný prozatímní cíl do roku 2020 alespoň o 30 % snížit celosvětové emise skleníkových plynů v porovnání s rokem 1990, a to za předpokladu, že dojde k podobnému snížení i u jiných rozvinutých zemí a u hospodářsky vyspělejších rozvojových zemí.

11 Nahradit slovo Původní text: 1.3EHSV prohlašuje, že by si EU měla stanovit pevný prozatímní cíl do roku 2020 alespoň o 30 % snížit celosvětové emise skleníkových plynů v porovnání s rokem 1990, a to za předpokladu, že dojde k podobnému snížení i u jiných rozvinutých zemí a u hospodářsky vyspělejších rozvojových zemí. Nahradit slovo 1.3EHSV prohlašuje, že by si EU měla stanovit konkrétní pevný prozatímní cíl do roku 2020 alespoň o 30 % snížit celosvětové emise skleníkových plynů v porovnání s rokem 1990, a to za předpokladu, že dojde k podobnému snížení i u jiných rozvinutých zemí a u hospodářsky vyspělejších rozvojových zemí.

12 Vložit nový odstavec Původní text: 1.3EHSV prohlašuje, že by si EU měla stanovit pevný prozatímní cíl do roku 2020 alespoň o 30 % snížit celosvětové emise skleníkových plynů v porovnání s rokem 1990, a to za předpokladu, že dojde k podobnému snížení i u jiných rozvinutých zemí a u hospodářsky vyspělejších rozvojových zemí. Vložit nový odstavec 1.3a EHSV si přeje, aby všichni občané byli informováni o stanovených cílech snížení celosvětových emisí skleníkových plynů a aby byla zahájena široká osvětová kampaň, především na veřejných místech a v prostředcích hromadné dopravy.

13 3. Připravit se na schůzi skupiny a na plenární zasedání EHSV vám zašle dokument se všemi předloženými pozměňovacími návrhy Prostudujte si tento dokument před příjezdem do Bruselu, abyste jej mohli projednat na schůzi skupiny a na plenárním zasedání

14 4. Stát se „členem“ EHSV 3 žáci se stanou „členy“ EHSV a budou zastupovat svoji třídu v Bruselu Každý žák zastupuje skupinu EHSV, kterou si zvolil: skupinu I, skupinu II nebo skupinu III

15 5. Brusel: schůze skupin Každá skupina se musí shodnout na 5 pozměňovacích návrzích, které předloží na plenárním zasedání

16 6. Brusel: plenární zasedání Rozprava a hlasování o stanovisku, jež má co nejlépe zastupovat obecný zájem občanů

17 Tak s chutí do toho!


Stáhnout ppt "Simulace plenárního zasedání. Váš úkol v 6 krocích 1.Prostudovat stanovisko 2.Zvolit si skupinu (1 student na skupinu), formulovat a zaslat pozměňovací."

Podobné prezentace


Reklamy Google