Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Pivovar Stříbro nabídka na prodej. Představení objektu Měšťanský pivovar ve Stříbře je objekt s dlouhou a zajímavou historií sahající až do roku 1197.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Pivovar Stříbro nabídka na prodej. Představení objektu Měšťanský pivovar ve Stříbře je objekt s dlouhou a zajímavou historií sahající až do roku 1197."— Transkript prezentace:

1 Pivovar Stříbro nabídka na prodej

2 Představení objektu Měšťanský pivovar ve Stříbře je objekt s dlouhou a zajímavou historií sahající až do roku 1197. V minulém století prošel zásadními vlastnickými změnami, kdy ho do roku 1945 vlastnili a spravovali Měšťané, poté v roce 1948 přešel do rukou národní správy a do konce roku 1950 patřil Západočeským pivovarům n.p. Poté přestal sloužit jako pivovar. V současné době je vlastníkem společnost MAO a.s., která několik let věnovala přípravám k přestavbě areálu na víceúčelové zařízení, které by sloužilo širokému okruhu návštěvníků a občanům města. Podílelo by se na společenském a kulturním rozvoji města a zajisté by přispělo i ke zvýšení turistického ruchu v tomto krásné prostředí.

3 Náš záměr Naším hlavním záměrem bylo vybudovat v objektech bývalého pivovaru multifunkční společenské, relaxační, kulturní a hotelové centrum, které by mělo mít jedinečné výtvarné a architektonické, ale především dispoziční řešení. Hlavní důraz je kladen na propojení historických a moderních prvků a celkovou harmonii. Právě spolupráce s akademickým architektem Davidem Vávrou vdechla studii neotřelý ráz. Díky dispozičnímu řešení pivovaru se nabízí velmi zajímavé využití prostor : ATELIÉRY V jižní části (v těsné blízkosti torza gotického kostela) jsou plánovány ateliéry, dílny a prostory vhodné k pořádání workshopů pro širokou veřejnost. RELAXAČNÍ CENTRUM Pro tento záměr byl zvolen prostor s klenbami, pohledově situován z údolí, s využitím industriálně vyhlížejícími troj a čtyřdílnými okny zasahující přes 3 patra. Sportovní centrum by bylo využíváno pro různé druhy cvičení nebo pro pořádání kurzů a seminářů zaměřených na alternativní medicínu.

4 Náš záměr SPOLEČENSKÝ SÁL Součástí restaurační části je i vytvoření společenského sálu s pódiem, vlastním zázemím pro účinkující. Sálu dominují sloupy, které dodávají prostoru symetrickou ušlechtilost RESTAURAČNÍ ČÁST Tato část využívá nejzajímavější prostory původního pivovaru jakými jsou místnosti s klenutými stropy na kamenných profilovaných sloupech. Součástí restaurace je i společenský sál. Skvěle řešený prostor poskytuje příležitost strávit zde několik hodin a vychutnat si jedinečnou atmosféru. HOTEL Podkroví pivovaru se promění v hotelové pokoje, propojovacím prvkem na patře je společenská místnost nabízející úchvatný výhled do údolí a železnici na protilehlém svahu. Jednotlivé pokoje by byly od sebe vzájemně odlišeny a jedinečně zařízeny. Inspirací by mohly být architektonicky cenná místa v okolí Stříbra. Samozřejmostí jsou i bezbariérové pokoje na úrovni výtahu.

5 Proč právě město Stříbro? Jak jsme již zmínili, věnovali jsme projektu řadu let, kdy jsme se na přípravě aktivně podíleli se zástupci města Stříbro. Vzájemná spolupráce byla hodnocena oběma stranami jako velmi dobrá a přínosná pro rozvoj a život města. Bylo by určitě velmi prospěšné v tomto unikátním projektu pokračovat, a proto bychom byli velmi rádi, pokud by nový investor a město Stříbro nadále s tímto záměrem pracovalo. Samotný areál úzce sousedí s torzem bývalého kostela a parkem ve vlastnictví města. Také se zde nacházejí podzemní prostory, které by mohly navazovat na areál Hornického skanzenu. To vše jsou důvody, proč jsme přesvědčeni, že je areál pivovaru nejen pro město zajímavý. Areál pivovaru by se mohl stát společenským a kulturním centrem města, výrazně tak přispět ke zvýšení turistického ruchu a významně přispět k rozvoji města.

6 Možnosti využití Celý komplex - možnost společného využívání města, neziskových organizací, soukromých subjektů i společenských organizací, škol, muzea, apod. Společensko – kulturní zázemí - využít prostory k vybudování společenského zázemí s možností pořádání kurzů a seminářů - využít prostory vč. nádvoří a přilehlého parku k pořádání kulturních akcí, setkání občanů, koncertů apod. Restaurace a kavárna - vzhledem k výborné poloze pivovaru využít prostory k vybudování restaurace a kavárny

7 Možnosti využití Společenský sál - v přízemní, kde je dosud plánován, by byl sál propojen i s budoucí restaurací, vzniklo by tak dokonalé propojení unikátních prostor Nádvoří a torzo kostela - krásné místo pro pořádání venkovních akcí jako jsou koncerty, vystoupení škol, trhy Podzemní ledárna - možnost propojení bývalé ledárny s hornickým skanzenem

8 Možnosti využití Náhled studie

9 Dotace K uskutečnění plánovaných záměrů je možné využít některou z dotací v horizontu let 2014 - 2020 ROP pro NUTS II Jihozápad – Priorita 3 Rozvoj cestovního ruchu - výstavba a modernizace zařízení pro lázeňské a další ozdravné pobyty Priorita je soustředěna na zlepšení využití primárního potenciálního území a posílení ekonomického významu cestovního ruchu. Podporovanou aktivitou je výstavba a modernizace zařízení určených pro lázeňské a další ozdravné (wellness) pobyty, mimo ubytovací kapacity. Žadatelem jsou např. obce, města ROP pro NUTS II Jihozápad - Priorita 3: Rozvoj cestovního ruchu - 3.1 Rozvoj infrastruktury cestovního ruchu - Výstavba a rekonstrukce sportovně-rekreační vybavenosti pro CR Priorita je soustředěna na zlepšení využití primárního potenciálu území a posílení ekonomického významu cestovního ruchu. Podporovanou aktivitou je výstavba a rekonstrukce sportovně-rekreační vybavenosti pro cestovní ruch (např. koupaliště, golfová hřiště, sjezdovky, hřiště atd.). Žadateli jsou např. obce, města

10 Dotace ROP pro NUTS II Jihozápad - Priorita 3: Rozvoj cestovního ruchu - 3.1 Rozvoj infrastruktury cestovního ruchu- Výstavba, rekonstrukce a modernizace zařízení pro kongresovou turistiku - mimo ubytovací kapacity Priorita je soustředěna na zlepšení využití primárního potenciálu území a posílení ekonomického významu cestovního ruchu. Podporovanou aktivitou je výstavba a rekonstrukce kulturní vybavenosti pro cestovní ruch – např.jednací sály, stravovací kapacity a další doprovodná infrastruktura a zázemí apod. pro kapacitu 200 a více míst – mimo ubytovací kapacity. Žadateli jsou např. obce a města Ministerstvo pro místní rozvoj Do konce roku 2013 budou vypsány nové operační programy IROP – je nově vznikající program pro zájemce o dotaci z Evropské unie v letech 2014 – 2020. Program rozvoje venkova ČR 2014 – 2020 – podpora cestovního ruchu Podpora je určena na vybudování rekreační infrastruktury a zařízení. Podporováno bude také zajištění služeb pro pěší turistiku, vodáctví a lyžování, vinařských stezek, budování odpočinkových míst, nákup a výsadba doprovodné zeleně. Žadatelem mohou být zemědělští i nezemědělští podnikatelé a neziskové organizace. Vypracovaný projekt má platné územní rozhodnutí, a proto Vám nabízíme možnost další spolupráce v započatých projekčních pracích dle Vašich aktuálních vizí a požadavků. Přepracování projektu pro územní rozhodnutí v ceně. Nabízíme vám i možnost zpracovat u nás záměr, projekt a žádost o dotaci.

11 Cena, financování Cena objektu: 8,4 mil. Kč - vyjadřuje prakticky pouze částku, kterou jsme vložili do nemovitosti, pozemků, úpravy a přípravy projektu - pořizovací cena může být součást nákladů projektu a hrazena z dotace - nabízíme možnost splácení ceny, neboť prvotní je pro nás pokračování projektu než rychlá inkasa - v případě vhodnosti nabízíme partnerství při přípravě a realizaci projektu nebo společný podnik (náš vklad = areál), apod.


Stáhnout ppt "Pivovar Stříbro nabídka na prodej. Představení objektu Měšťanský pivovar ve Stříbře je objekt s dlouhou a zajímavou historií sahající až do roku 1197."

Podobné prezentace


Reklamy Google