Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Bc. Lucie Ptáková, 17802.  Plánované spuštění systému: 2014  = evropská agentura pro vesmírný systém Galileo (GSA)  Bude zajišťovat především navigaci.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Bc. Lucie Ptáková, 17802.  Plánované spuštění systému: 2014  = evropská agentura pro vesmírný systém Galileo (GSA)  Bude zajišťovat především navigaci."— Transkript prezentace:

1 Bc. Lucie Ptáková, 17802

2  Plánované spuštění systému: 2014  = evropská agentura pro vesmírný systém Galileo (GSA)  Bude zajišťovat především navigaci v silniční dopravě a pomáhat při pátracích či záchranných akcích.  Administrativní část byla původně zamýšlena v Bruselu, nyní přesunuta do Prahy (Holešovice)

3  Získání pozemku pro výstavbu bytového komplexu pro rodiny zaměstnanců řídícího centra navigačního systému EU – Galileo.  Získání pozemku pro vybudování mateřské školky a sportovišť pro volnočasové aktivity jak členů rodin centra Galileo, tak i občany okolní zástavby na Praze 8

4 1. Areál Rohanský ostrov

5 2. Areál Nákladového nádraží Žižkov

6 3. Areál Libeňského ostrova

7  Developerská v.o.s. Prague City  Působnost v katastru Prahy a jejího nejbližšího okolí  Společnost vznikla s cílem vyhledávání a zpracování řešení problémů vyžadujících koordinaci vztahů s ekologickými a realizačními potřebami obyvatel konkrétní oblasti

8  Vybudovat bytový komplex včetně podzemních garáží, školky a různých míst pro sportovní vyžití, ale i části pro klidnou relaxaci  Nabídka bytů + souvisejícího příslušenství a návazných služeb vytvořit předpoklad pro budoucí významnější přesuny rodin odborníků ze zemí EU do Prahy jako jejich nového trvalého bydliště  Následným prodejem či pronájmem bytových i nebytových prostor získat prostředky pro realizaci dalších podobných plánů a aktivit.

9 1. Informování vedení příslušných městských částí a magistrátu hl.m. Prahy o záměru se zdůvodněními:  Zvelebení celého prostoru bez nutnosti financování z prostředků příslušných MÚ či magistrátu  Možnost získání dalších prostředků na výstavbu z příslušných rozvojových programů EU.  Vybudování nových cyklotras, revitalizace celého areálu novou výsadbou kvalitní zeleně (typ anglických parků s odpočinkovými travnatými plochami  Získání nových prostor pro drobné podnikání (služby)

10 2. Podrobné projednání našich představ v návaznosti na přínosy vedení městských částí, magistrátu a občanů z okolí zástavby  S jednotlivými členy zastupitelstva a Rady hl.m. Prahy  Na besedách s občany konaných vždy pouze pro menší okruh několika domů, aby byla zajištěna možnost co nejužší komunikace s konkrétními obyvateli.

11  Nabídnout vedení příslušných městských částí možnost osobní účasti při projednáváni našich požadavků s cílem zajistit okamžité odborné odpovědi  Z jednání s obyvateli zajistit záznamy s výsledky besed a pomocí dotazníků si zjistit požadavky a potřebné opatření  Trpělivé a odborné jednání s ekologickými a aktivistickými skupinami.

12  Úspěšné řešení centra Galileo bude předpoklad pro vznik a umístění dalších výzkumných, organizačních či řídících center EU, např. pro energetiku apod.  Umístění centrálních úřadů a dispečinků s sebou automaticky přináší průběžné toky financí nejen na vlastní provoz, ale i za realizaci doplňkových služeb  Pozitivní efekt v růstu počtu kvalifikovaných pracovních míst pro občany Prahy  Součástí uvažované výstavby budou i podzemní garáže, takže nedojde k dalšímu zatížení stávajících komunikací parkujícími vozidly

13  Celkem cca Kč200 mil.  Předpokládaná dotace z EU ve výši cca Kč150 mil  Zbývající část hradí developerská firma

14


Stáhnout ppt "Bc. Lucie Ptáková, 17802.  Plánované spuštění systému: 2014  = evropská agentura pro vesmírný systém Galileo (GSA)  Bude zajišťovat především navigaci."

Podobné prezentace


Reklamy Google