Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Pro úspěch práce manažera a jím vedeného kolektivu je důležité i to, v jakém prostředí společně pracují, co je spojuje, jaké hodnoty a cíle sdílejí, jaká.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Pro úspěch práce manažera a jím vedeného kolektivu je důležité i to, v jakém prostředí společně pracují, co je spojuje, jaké hodnoty a cíle sdílejí, jaká."— Transkript prezentace:

1

2 Pro úspěch práce manažera a jím vedeného kolektivu je důležité i to, v jakém prostředí společně pracují, co je spojuje, jaké hodnoty a cíle sdílejí, jaká pravidla chování přijímají, zda mají shodné názory na perspektivy další práce apod.. Jde o podmínky, které obvykle nazýváme podnikovou kulturou, či kulturou firmy.

3 V praxi podnikovou kulturu mohou spoluvytvářet např.:

4 Typické znaky projevu firmy (jejich objekty, symboly, … a další výrazné charakteristiky, které zachytí oko cizího návštěvníka)

5

6 Sdílené hodnoty (tradice, postupy a dlouhodobé cíle apod.)

7

8 Přístupy (k práci, ke spolupracovníkům, k cílům firmy, k inovacím, ke konfliktům)

9

10 Nepsané, obecně přijímané předpoklady chování uvnitř organizace i mimo ni (normy jednání se zaměstnanci, zákazníky apod.)

11

12

13 Značný vliv na formování, rozvoj a každodenní uplatňovaní kultury firmy mají její manažeři a obzvláště ti, kteří působí nejblíže první linii. Jsou totiž těmi, kdo svými postoji a názory mají největší šanci ovlivnit představy, přístupy a hodnoty těch, kteří jsou výsledky své práce nejblíže zákazníkovi. Jsou v první linii současně chápáni jako oficiální reprezentanti mínění, které zastává vedení firmy. Z tohoto pohledu je práce manažerů pro rozvoj kultury firmy opravdu klíčová.

14


Stáhnout ppt "Pro úspěch práce manažera a jím vedeného kolektivu je důležité i to, v jakém prostředí společně pracují, co je spojuje, jaké hodnoty a cíle sdílejí, jaká."

Podobné prezentace


Reklamy Google