Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Školní parlament ZŠ Masarova Brno. Historie Historie parlament u nás funguje již 15 let neustále pracujeme na jeho koncepci původně jej vedl jeden pedagog.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Školní parlament ZŠ Masarova Brno. Historie Historie parlament u nás funguje již 15 let neustále pracujeme na jeho koncepci původně jej vedl jeden pedagog."— Transkript prezentace:

1 Školní parlament ZŠ Masarova Brno

2 Historie Historie parlament u nás funguje již 15 let neustále pracujeme na jeho koncepci původně jej vedl jeden pedagog (ředitel školy,speciální pedagog …) nové pojetí – parlament nyní vede více učitelů současně (3 učitelky)

3 Jak funguje školní parlament? pro žáky 4. – 9. třídy za každou třídu zvolen 1 – 2 zástupci schůzka každých 14 dnů odpoledne, cca 1 hod. zástupci parlamentu informují spolužáky na „domečcích“ organizují hlášení ve školním rozhlase chodí na porady vedení školy

4 Porady školního parlamentu řešíme jednotlivé připomínky tříd k chodu školy, navrhujeme změny na naší škole tvoříme zpětnou vazbu mezi žáky a vedením školy - předáváme spolužákům na „domečcích“ informace podílíme se na tvorbě školního řádu (Kodex žáka ZŠ Masarova)

5 dáváme podněty ke spolupráci tříd – projekt partnerských tříd organizujeme akce pro žáky (diskotéka, ankety, Den dětí …)

6 Zázemí školního parlamentu Vedení školy zve zástupce parlamentu na porady vedení pořádá čtvrtletní setkání se žáky jednotlivých tříd vysílá zástupce ze ŠP na každoroční setkání brněnských ŠP poskytuje materiální vybavení Pedagogický sbor dává prostor zástupcům tříd k vyjádření na „domečcích“

7 uvolňuje žáky z výuky v případě setkání parlamentu a jiných aktivit poskytuje hodnotné dary do tomboly

8 Vedení školy zve zástupce parlamentu na porady vedení pořádá čtvrtletní setkání se žáky jednotlivých tříd vysílá zástupce ze ŠP na každoroční setkání brněnských ŠP poskytuje materiální vybavení

9 Naše úspěchy Naše úspěchy schválení Kodexu žáka ZŠ Masarova: zásady slušného chování a jednání úspěšná organizace diskotéky pro žáky 4. - 9. tříd právě probíhající celoškolní anketa o nejoblíbenějšího dospěláka na škole chystáme zábavný program ke Dni dětí pro žáky 1. - 3. tříd

10 Proč mít na škole parlament? žáci se aktivně zapojí do dění na své škole, cítí se potřební rozvíjí se dobré vztahy a spolupráce mezi třídami, vztahy žáků a učitelů zástupci parlamentu si rozvíjí komunikační a organizační schopnosti a hlavně – na škole to žije!

11

12

13

14 Pěkný den Vám přeje školní parlament ZŠ Masarova parlamentmasarka@seznam.cz


Stáhnout ppt "Školní parlament ZŠ Masarova Brno. Historie Historie parlament u nás funguje již 15 let neustále pracujeme na jeho koncepci původně jej vedl jeden pedagog."

Podobné prezentace


Reklamy Google