Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

K LIENT JAKO MOTOR ZMĚNY Klient jako partner a spolutvůrce terapie Mgr. Veronika SlepičkováBc. Tereza Peštová

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "K LIENT JAKO MOTOR ZMĚNY Klient jako partner a spolutvůrce terapie Mgr. Veronika SlepičkováBc. Tereza Peštová"— Transkript prezentace:

1 K LIENT JAKO MOTOR ZMĚNY Klient jako partner a spolutvůrce terapie Mgr. Veronika SlepičkováBc. Tereza Peštová veronika.slepickova@ergoaktiv.cztereza.pestova@ergoaktiv.cz

2 Evropský sociální fond Praha a EU: Investujeme do vaší budoucnosti C O JSOU TO VLASTNĚ CÍLE ? jasně definovaný mezník v budoucnosti, kterého chceme dosáhnout cíle můžeme mít v kterékoliv oblasti našeho života, resp. měli bychom je mít! osobní cíle vs. cíle v rehabilitační péči

3 Evropský sociální fond Praha a EU: Investujeme do vaší budoucnosti SMART Mnemotechnická pomůcka využívaná v koučingu ve fázích stanovení cílů Způsob hodnocení kvality osobního rozvoje S = Specific (konkrétní) M = Measurable (měřitelný) A = Attainable (dosažitelný) R = Relevant (odpovídající) T = Time-bound (ohraničený v čase)

4 Evropský sociální fond Praha a EU: Investujeme do vaší budoucnosti

5 Evropský sociální fond Praha a EU: Investujeme do vaší budoucnosti

6 Evropský sociální fond Praha a EU: Investujeme do vaší budoucnosti J AK NESEJÍT Z CESTY Vizualizovat – obrázek, nápis… Mluvit spolu! Opakovat si, co chce klient (může docházet ke změnám názoru, zkušenosti, role, životní situace) Využít všech dostupných možností – existuje mnoho odborníků, organizací, profesí… Vytvářet příležitosti – buďte aktivní

7 V IZUALIZACE CÍLŮ KLIENTŮ CENTRA ERGO A KTIV

8 Evropský sociální fond Praha a EU: Investujeme do vaší budoucnosti

9 Evropský sociální fond Praha a EU: Investujeme do vaší budoucnosti

10 Evropský sociální fond Praha a EU: Investujeme do vaší budoucnosti

11 Evropský sociální fond Praha a EU: Investujeme do vaší budoucnosti P ŘÍBĚH PAN P, ANEB CÍL NEMUSÍ BÝT PRAKTICKÝ Klient po prodělané mrtvici a několika infarktech Po konzultaci s terapeutem byly s klientem stanoveny jeho individuální cíle Příprava jídla/vaření Sport – lyžování/kolo Řídit auto Celý život klient velmi aktivní člověk, v terapii velmi pasivní Změna - aktivní člověk i během terapií

12 Evropský sociální fond Praha a EU: Investujeme do vaší budoucnosti P ŘÍBĚH J ANY, ANEB CÍLE MOHOU BÝT KOŠATÉ Klientka i 8 let po prodělané mrtvici stále hledala své vhodné pracovní uplatnění Možnosti: Návrat k původnímu? – překlady, výuka angličtiny, ruštiny… Tréninkové místo v kavárně – jenže co ta afázie? Zkusit něco nového?

13 Evropský sociální fond Praha a EU: Investujeme do vaší budoucnosti

14 Evropský sociální fond Praha a EU: Investujeme do vaší budoucnosti Sebelepší terapeut či terapeutický záměr nepovede k dobrému konci, pokud nedojde ke sdílení cílů terapie s klientem. Nejefektivnější je, pokud terapie vychází od klienta!

15 Evropský sociální fond Praha a EU: Investujeme do vaší budoucnosti Jděte si svou cestou, leťte za svým snem – vezměte život do vlastních rukou a splňte si své cíle! Děkuji za pozornost!


Stáhnout ppt "K LIENT JAKO MOTOR ZMĚNY Klient jako partner a spolutvůrce terapie Mgr. Veronika SlepičkováBc. Tereza Peštová"

Podobné prezentace


Reklamy Google