Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

SVOČ na Přírodovědecké fakultě OU-10. 5. 2007 Studentská vědecká a odborná činnost (SVOČ) je soutěž pro vysokoškolské studenty, kteří mají v jejím rámci.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "SVOČ na Přírodovědecké fakultě OU-10. 5. 2007 Studentská vědecká a odborná činnost (SVOČ) je soutěž pro vysokoškolské studenty, kteří mají v jejím rámci."— Transkript prezentace:

1 SVOČ na Přírodovědecké fakultě OU-10. 5. 2007 Studentská vědecká a odborná činnost (SVOČ) je soutěž pro vysokoškolské studenty, kteří mají v jejím rámci možnost prezentovat výsledky své výzkumné činnosti. Studenti zapojení do badatelských aktivit svých kateder zde mohou sami porovnat své znalosti a schopnosti se spolužáky, získávají potřebnou praxi ve vědecké komunikaci a v neposlední řadě se učí správně reagovat na dotazy a připomínky odborné komise. Tyto zkušenosti se mohou stát základem jejich budoucí kariéry zvláště v případě, že se rozhodnou pro vědeckou dráhu. Na Přírodovědecké fakultě Ostravské univerzity v Ostravě má SVOČ v chemii a fyzice už dlouhou tradici a studenti (ale i jejich školitelé – pedagogové) o ni projevují značný zájem. Letošní soutěž SVOČ na PřF OU v Ostravě se konala 10. května 2007. Soutěže se svými pracemi zúčastnilo dvanáct autorů. Všechny přednesené příspěvky měly vysokou kvalitu a byly následovány bohatou diskusí. Hodnotící komise, ve které zasedli doc. RNDr. Vladimír Špunda, CSc. (katedra fyziky PřF OU v Ostravě), doc. RNDr. Marie Solárová, CSc. (katedra chemie PřF OU v Ostravě), a ing. Rudolf Peter, CSc. (vedoucí katedry chemie PřF OU v Ostravě), měla proto nelehkou úlohu při jejich hodnocení. Komise se nakonec shodla na tom, že nejlepší práci prezentoval Karel Oleksy (4. roč., učitel. M-F) s prací „Struktura neutrálních a iontových klastrů argonu“, na druhém místě se umístila Markéta Novosadová (3. ročník, chemie) s prací „Vliv těžkých kovů na vlastnosti rostlinných materiálů“ a na třetím místě skončil Pavel Coufalík (3. ročník, chemie) s prací „Těžké kovy v houbách“. Komise vyhodnotila i nejlepší prezentaci svoji práce (opět Karel Oleksy) a udělila i čestné uznání Pavlovi Šebestovi (4. roč., učitel. F-VT), který prezentoval práci na téma „Příprava experimentů fyziky pro vzdálenou laboratoř”. Tito vítězové pak reprezentovali Přírodovědeckou fakultu OU v Ostravě v ostravském finále soutěže, kde se utkali s nejlepšími pracemi z VŠB-TU. Tato soutěž proběhla na PřF OU v Ostravě 6. června 2007. Organizaci letošního ročníku SVOČ na univerzitních úrovních i ostravského finále zajišťuje Česká společnost chemická – pobočka Ostrava ve spolupráci s PřF OU v Ostravě a VŠB-TU. Především díky laskavému pochopení vedení PřF si všichni účastníci letošního ročníku SVOČ odnesli ze soutěže nejen zážitky a zkušenosti, ale také hezké a hodnotné upomínkové předměty. Pro vítěze pak mohly být připraveny hodnotné knižní ceny, medaile a pro vítěze i neodmyslitelný pohár, který již tradičně patří k této soutěži.

2 Zahájení, úvodního slova se také zhostila děkanka PřF OU v Ostravě Doc. PaedDr. Dana Kričfaluši, CSc.

3 První řada byla vyhrazena pro hosty a hodnotící komisi (zleva proděkan pro vědu a vnější vztahy Doc. RNDr. Petr Šaloun, Ph.D., děkanka PřF OU v Ostravě Doc. PaedDr. Dana Kričfaluši, CSc., předseda hodnotící komise Doc. RNDr. Vladimír Špunda, CSc., vedoucí katedry chemie Ing. Rudolf Peter, CSc., Doc. RNDr. Marie Solárová, Ph.D.)

4 Předávání cen. Ceny za nejlepší práci získal Karel Oleksy, student 4. ročníku učitelské kombinace matematika - fyzika (Ing. Rudolf Peter, CSc., Karel Oleksy, Doc. RNDr. Vladimír Špunda, CSc.)

5 Vítězové (zleva Markéta Novosadová - 2. místo, Karel Oleksy – 1. místo a nejlepší prezentace, Pavel Coufalík – 3. místo, Pavel Šebesta – čestné uznání)

6 Účastníci soutěže SVOČ – sekce fyzika chemie konané 10. května 2007 (zleva Pavel Šebesta, Markéta Novosadová, Tomáš Labudek, Karel Oleksy, Václav Karlický, Pavel Coufalík, Jiří Červeň, Kateřina Matějů, Darja Bardoňová, Radka Bukovská, Pavla Pukowiecová)

7 Díky vstřícnosti a pochopení vedení PřF OU v Ostravě a ostravské pobočky České společnosti chemické si každý účastník soutěže mohl odnést upomínkové předměty

8 Díky vstřícnosti a pochopení vedení PřF OU v Ostravě byly pro vítěze připraveny hodnotné ceny


Stáhnout ppt "SVOČ na Přírodovědecké fakultě OU-10. 5. 2007 Studentská vědecká a odborná činnost (SVOČ) je soutěž pro vysokoškolské studenty, kteří mají v jejím rámci."

Podobné prezentace


Reklamy Google