Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Společenská odpovědnost firem – nový faktor konkurenceschopnosti podniků Jméno a příjmení: PRSKAVCOVÁ, M., MARŠÍKOVÁ, K., ŘEHOŘOVÁ, P., ZBRÁNKOVÁ, M. Datum:

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Společenská odpovědnost firem – nový faktor konkurenceschopnosti podniků Jméno a příjmení: PRSKAVCOVÁ, M., MARŠÍKOVÁ, K., ŘEHOŘOVÁ, P., ZBRÁNKOVÁ, M. Datum:"— Transkript prezentace:

1 Společenská odpovědnost firem – nový faktor konkurenceschopnosti podniků Jméno a příjmení: PRSKAVCOVÁ, M., MARŠÍKOVÁ, K., ŘEHOŘOVÁ, P., ZBRÁNKOVÁ, M. Datum: 7. prosince 2009

2 . Projekt „Projekt navazuje na dva roky výzkumu v oblasti Společenské odpovědnosti firem. Je rozšířením výsledků projektu specifického výzkumu z roku 2007 a 2008.“

3 . Řešitelé projektu Ing. Martina Prskavcová, Ph.D. Ing. Kateřina Maršíková, Ph.D. Ing. Pavla Řehořová, Ph.D. Ing. Magdalena Zbránková, Ph.D.

4 . Seznam zapojených studentů

5 . Cíle projektu Vydání knihy – monografie Publikování výstupů Překlad a výuka předmětu SOF do ANJ Odborné přednášky Vedení DP prací Publikace studentů Kvalifikační rozvoj řešitelů

6 . Cíle projektu Odborná monografie Závěrečným výstupem tohoto projektu za rok 2009 je monografie na téma Normy z oblasti společenské odpovědnosti firem. Svým záměrem se věnuje normám: Investors in People, SA 8000, AA 1000, ISO 26 0000, ISO 14001, EMAS a dalším iniciativám v této oblasti, včetně výsledků výzkumu zaměřeného na tuto problematiku.

7 . Cíle projektu Odborné články V rámci projektu byly zpracovány tři články, které budou publikovány v neimpaktovaných, ale uznávaných časopisech Radou pro vědu a výzkum, dále bylo publikováno 5 odborných článků v rámci konferencí v ČR, z toho byly tři články zpracovány studentkami, které byly zapojené do projektu. Další studentka zpracovala v rámci projektu poklady o problematice rozvoje talentů v ČR.

8 . Cíle projektu Zapojení studentů Zapojení studentů probíhalo formou vypracování či rozpracování diplomové práce z oblasti společenské odpovědnosti firem. Dále tři studentky vytvořily odborný text, který byl publikován ve sborníku konference Liberecké ekonomické fórum. Vybraní studenti pomáhali s překladem již existujících přednášek předmětu Společenská odpovědnost firem do anglického jazyka. Tyto přednášky budou využity při výkladu předmětu Corporate Social Responbisibility, který bude vyučován na EF od letního semestru 2009/2010 pro studenty programu Erasmus.

9 . Cíle projektu Odborné přednášky V rámci projektu byly připraveny čtyři odborné přednášky. 1)Tomáš Baťa – podnikatel Ing. Pavel Velev, ředitel Nadace Tomáše Bati. 2) Společenská odpovědnost firmy ABB s. r. o., Ing. Magdalena Steinerová, Manažerka CSR. 3) Environmentální pilíř Ing. Magdalena Zbránková, Ph.D 4) Sociální ekonomika, sociální podnikání Ing. Jaroslava Syrovátková, Ph.D.

10 . Cíle projektu Konference, semináře V rámci projektu se Ing. Martina Prskavcová, Ph.D. zúčastnila školení z oblasti aplikace normy SA 8000 v ČR, získala certifikát o absolvování semináře. Výsledky tohoto semináře byly použity v monografii Normy z oblasti společenské odpovědnosti, kterou řešitelky v projektu připravují.

11 . Cíle projektu Zapojení studentů Zapojení studentů probíhalo formou vypracování či rozpracování diplomové práce z oblasti společenské odpovědnosti firem. Dále tři studentky vytvořily odborný text, který byl publikován ve sborníku konference Liberecké ekonomické fórum. Vybraní studenti pomáhali s překladem již existujících přednášek předmětu Společenská odpovědnost firem do anglického jazyka. Tyto přednášky budou využity při výkladu předmětu Corporate Social Responbisibility, který bude vyučován na EF od letního semestru 2009/2010 pro studenty programu Erasmus.

12 . Vize do budoucnosti Vydání knihy Rozvoj v oblasti aplikace ISO 26000 Společensky odpovědné investování

13 . Děkuji za pozornost Ing. Martina Prskavcová, Ph.D. EF, TUL, KFÚ, KPE martina.prskavcova@tul.cz


Stáhnout ppt "Společenská odpovědnost firem – nový faktor konkurenceschopnosti podniků Jméno a příjmení: PRSKAVCOVÁ, M., MARŠÍKOVÁ, K., ŘEHOŘOVÁ, P., ZBRÁNKOVÁ, M. Datum:"

Podobné prezentace


Reklamy Google