Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

ČINNOST VČELAŘSKÉHO KROUŽKU pokračování. Včelaříci kontrolují mladé včelstvo – oddělek vytvořený v létě, v čase bohaté snůšky z květů lípy a slunečnice.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "ČINNOST VČELAŘSKÉHO KROUŽKU pokračování. Včelaříci kontrolují mladé včelstvo – oddělek vytvořený v létě, v čase bohaté snůšky z květů lípy a slunečnice."— Transkript prezentace:

1 ČINNOST VČELAŘSKÉHO KROUŽKU pokračování

2 Včelaříci kontrolují mladé včelstvo – oddělek vytvořený v létě, v čase bohaté snůšky z květů lípy a slunečnice.

3 Každé včelstvo musíme řádně připravit na zimu. Ve čtyřech dávkách cukerného roztoku v poměru 3díly cukru a 2 díly vody včelstvo přijme 15 kg řepného cukru. Na těchto zásobách včelstvo přezimuje až do první jarní snůšky z ovocných stromů.

4 Naši reprezentanti v krajském kole soutěže Zlatá včela 2010 ve Vlašimi – Jakub Roček a Michal Syrový.

5 Na kroužku se učíme zpracovávat včelí produkty – péct medové perníčky a vyrábět svíčky ze včelího vosku.

6 Na kroužku se učíme vyrábět úlové rámečky, drátkovat je a zatavovat do nich voskové mezistěny. Po vložení do úlu včely vystaví včelí dílo. V průběhu snůšky včely do buněk nosí sladinu z nektaru květů. Tu složitým dějem přetvoří na pravý včelí med. Tady jsou naše medné plásty připravené k odvíčkování vidličkou a k vytáčení v medometu.

7 A tady jsme všichni se svými výrobky.


Stáhnout ppt "ČINNOST VČELAŘSKÉHO KROUŽKU pokračování. Včelaříci kontrolují mladé včelstvo – oddělek vytvořený v létě, v čase bohaté snůšky z květů lípy a slunečnice."

Podobné prezentace


Reklamy Google