Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

CrossFire (Beilstein on-line) Jan Šarek, katedra organické chemie, UP, PřF, web: Motto: Sekundární chemická.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "CrossFire (Beilstein on-line) Jan Šarek, katedra organické chemie, UP, PřF, web: Motto: Sekundární chemická."— Transkript prezentace:

1 CrossFire (Beilstein on-line) Jan Šarek, katedra organické chemie, UP, PřF, e-mail: jan.sarek@gmail.com, web: www.betulinines.cz Motto: Sekundární chemická literatura a její využití chemikem! Osnova prezentace -Běžná hledání -Speciální hledání -Tipy, triky a upozornění

2 Chemická databáze Určená zejména pro hledání: - vlastností chemických sloučenin (pro nové látky je lepší Scifinder!) - chemických reakcí - o využitelnosti dané látky pro další rce - základní info o biologických aktivitách - citací výše uvedených věcí Fyzikální konstanty Krystalizační rozp. Dostupnost spektr. dat

3

4 New Task Hledání konkrétní (1) struktury (exact search) + soli, tautomery..

5 Hledání skupiny sloučenin (free sites) Substructure search

6 Hledání konkrétní reakce

7 Hledání typické rce na třídě derivátů

8 Hledání dat (faktů)

9 Hledání krystalizačního rozpouštědla

10

11 krystalizační rozp.

12 Informace o biologické aktivitě

13 biologické aktivity

14 Ne všechny látky vznikly chemicky! Také jsou izolovány z přírody!

15 Tipy, triky, na co je třeba dát pozor -jestliže máme aplikaci přihlášenou a on-line a nenacházíme ani velmi jednoduché látky (CH), pak něco dělám špatně! - jestliže hledání funguje, ale svou látku přesto nemůžu najít (a je popsaná), bude chyba v malování vzorce -mnoho času lze ušetřit vyrobením vlastních templátů pro nejčastější hledání - nesnažit se používat CrossFire pro věci, kde Scifinder funguje lépe (CA, dostupnost, patenty, apod.) - pozor na prázdné hity – látka nemá žádnou přípravu, jen vlastnosti - správně nastavený filtr: substance as product or as reaktant! - i tuto databázi vyrobili lidé a jsou zde chyby!

16


Stáhnout ppt "CrossFire (Beilstein on-line) Jan Šarek, katedra organické chemie, UP, PřF, web: Motto: Sekundární chemická."

Podobné prezentace


Reklamy Google