Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Dračí teorie podle Valianta Dragonveruse

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Dračí teorie podle Valianta Dragonveruse"— Transkript prezentace:

1 Dračí teorie podle Valianta Dragonveruse
Popis draka Vejce draka Dračí teorie Dodělat vejce draka a mladě draka Dráčata Dračí plemena Dračí magie

2 Tělo draka Dračí svalstvo Dračí kostra

3

4

5

6 Dračí teorie Je spousta teorií o dracích. Ale jen jedna je pravdivá.
Vlastně slovo Drak vyšlo ze slova: Dinosaurus a krokodýl.

7 Černý drak Červený drak Zlatý drak Modrý (vodní) drak Bílý (ledový) drak Zelený drak Bronzový Drak Stříbrný drak Mosazný drak Čínský drak Dodělat plemena nezapomenout

8 Žije v jehličnatých a listnatých lesích mírného pásu
Žije v jehličnatých a listnatých lesích mírného pásu. Sídlo mívá v nějaké hoře, sám ovšem tráví většinu času na lovu. Je velmi žravý. Jeho žravost je taková, že po nějaké době klesne hustota okolní lesní zvěře natolik, že ho již začíná zmáhat lov na osamělé kusy a cítí se nenasycen. Pak se zelený drak obvykle stěhuje o horu dál a začíná ničit nový lovecký revír, zatímco ten starý se pomalu vzpamatovává. Pokud na sebe narazí dva zelení draci stejného pohlaví, setkání obvykle přežije jen jeden a většinou to také odnese pěkný kus lesa. Zelení draci patří díky těmto vlastnostem k nejneoblíbenějším divokým drakům vůbec, ale jsou na ně málokdy pořádány velké výpravy, protože, jak známo, nestačí pro samé žraní shromáždit skoro žádný poklad. Lesní lovci si na ně většinou netroufají, a tak zeleným drakům znepříjemňují život jen neustálé konflikty s druidy. Dechem zeleného draka je omračující plyn, kterým někdy uspává zvěř, aby se mu snáze lovila, takže zranění působené dechem je jen stínové.

9 Ledový drak má tělo porostlé modrými šupinami
Ledový drak má tělo porostlé modrými šupinami. Je krutý, vypočítavý a chladný; k malým drobným bytostem (jako jsou například lidé) má odpor, ale zároveň si váží věcí, které od nich pocházejí, protože ví, že lidé jsou často dobří řemeslníci. Žije zpravidla ve vysokých horách, kde má v ledu vysekané často velice rozlehlé doupě (nebo spíše palác). Má sběratelské sklony. Víc než samotného zlata si váží cenných věcí, a to takových, které jsou jednoduché, čisté a studené: miluje umně zpracované sklo a průzračné drahokamy, věcí ze stříbra a chladné zbraně. Ve své sbírce má často vzácné meče, které patřily dávným legendárním hrdinům. Sběratelská vášeň některých ledových draků jde tak daleko, že sbírají i své protivníky, tak jako lidé sbírají brouky nebo motýly. Když ledový drak útočí svým dechem, může sám rozhodnout, jestli se pokusí postavu zabít nebo pouze zmrazit. Pokud se rozhodne ji zmrazit, dech jí ubírá pouze stínové životy; v okamžiku, kdy počet životů klesne na nuIu, postava zamrzne do ledového kvádru. Zůstane živá, ale neví o sobě; protože nestárne, může v této podobě zůstat po celá tisíciletí ozdobou drakovy sbírky. Pokud se kvádr dostane do tepla, roztaje a postava za 1-6 směn procitne. Dechem ledového draka je palčivý mráz. Je 15% pravděpodobnost, že se bude jednat o moudrého draka.

10 Vodní drak je jedním z mála tvorů, kteří jsou schopni dlouhého pohybu ve všech třech živlech. Připomíná tím modrého draka, až na to, že modrý drak se přeci jen drží více na souši. Vodní drak je schopen dýchat libovolně dlouho pod vodou a právě tak i na suchu. Živí se převážně většími rybami, kraby, chobotnicemi a jinou mořskou havětí. Pod mořem má velký poklad shromážděný z potopených korábů. Lidí si většinou nevšímá, leda by mu začali příliš pustošit lovecký revír. Na souši obvykle žije na vlhčích a stinnějších místech, například v hlubokém lese. Vodní drak může svůj dech používat toliko pod vodou. Je jím proud vzduchu vychrlený s takovou silou, že to připomíná podmořský výbuch. Vodní drak si je této své nevýhody oproti jiným drakům vědom a v případě konfliktu se snaží uprchnout pod vodu. Je 3% pravděpodobnost, že se bude jednat o moudrého draka.

11 Zlatý drak je nejsympatičtější ze všech existujících draků
Zlatý drak je nejsympatičtější ze všech existujících draků. Je velice inteligentní a díky jeho přesvědčení je pro postavy vždy štěstím, když ho potkají. Umí měnit svou podobu a často se vydává za postavy nebo zvířata; družina ho může potkat převlečeného například za chudého poutníka, za hraničáře nebo za krále. Ve své obvyklé podobě má zlaté šupiny, které jsou samy o sobě magické; proto se nedají prorazít obyčejnými zbraněmi, a i kouzelnými je těžké zlatého draka zasáhnout. O zlatém drakovi se toho příliš neví. Ani mudrci, kteří dobře znají život a zvyky draků, se nemohou shodnout na tom, jestli je zlatých draků víc, nebo jestli ve skutečnosti existuje jenom jeden jediný Zlatý drak. Říká se totiž, že Zlatý drak je patriarcha, prapředek všech draků; a že čas od času přichází na zem. Zajímá se o lidi a je kronikářem jejich rodu; ví o nich i o jejich dějinách mnoho a navštěvuje je někdy ze zvědavosti, někdy s nějakým důležitým posláním. Dech zlatého draka může být jakýkoliv; má schopnost vydechovat všechno, co vydechují ostatní draci, a může si při každém útoku vybrat. Navíc může vydechovat tzv. zlatý třpyt. Na povrchu všech věcí, které se dostanou do jeho dechu, se vytvoří tenký zlatý povlak: na podlaze, na zbraních, na šatech i na lidské kůži. Pokud je zasažen obličej postavy, postava nemůže dýchat. Když postavy všechno zlato z věcí seškrabou, dostanou zlato o váze 50 mn. Svůj dech může drak jako jediný použít šestkrát za den; v dračí podobě si může vybírat ze všech existujících typů dechu, v lidské podobě smí používat pouze zlatý třpyt. Když už ale musí bojovat, útočí nejraději kouzly. Je 100% pravděpodobnost, že se bude jednat o moudrého draka.

12 Černý drak žije mezi hvězdami
Černý drak žije mezi hvězdami. Jak vypadá jeho sídlo, to nikdo neví a vyprávějí se o tom jen rozporuplné legendy. Černý drak má neuvěřitelně ostrý zrak, a proto ví o všem, co se kde ve světě šustne. Když slétá dolů, do světa, činí tak v obrovských spirálách a někomu s rovněž dobrým zrakem může ve velké výšce připomínat obrovského netopýra. Na pohled je tento drak velmi majestátný; celý černý s lesklými černými pařáty a velkýma zlatýma očima. Na svět přilétá většinou po soumraku, a pokud je bezměsíčná noc a on přimhouří oči, je téměř neviditelný. Černí draci jsou velmi vzácní, často ale zasahují do záležitostí světa, protože toho o něm hodně vědí, a snaží se o udržování jakési rovnováhy, ostatním tvorům většinou nepochopitelné. Draci si je často berou jako soudce ve svých sporech. I černý drak může plavat pod vodou, jelikož nepotřebuje dýchat, koupel však nijak záměrně nevyhledává. Jeho dechem je mráz Vnějšího světa, tak chladný, že zraní i bílého a ledového draka. Někdy chrlí i kyselinu. Jejich schopnosti jsou uznávané u jiných draků. Je 25% pravděpodobnost, že se bude jednat o moudrého draka.

13 Vyskytuje se většinou v sopečných oblastech
Vyskytuje se většinou v sopečných oblastech. Je teplomilný a často žije v kráterech činných sopek a brodí se lávou, která mu nahrazuje koupel. V ohrožení je jen tehdy, když se ocitne v samém epicentru výbuchu sopky, ovšem nikoli žárem, nýbrž rychlostí, s jakou ho výbuch vymrští vzhůru. Taková událost ho notně pošramotí a rudý drak má pouze 80% pravděpodobnost, že ji (s četnými zraněními) přežije. Vzhledem k tomu, že všechna ostatní místa mu připadají nepříjemně studená, rudý drak vylétá na lov jen zřídka a jen co se nasytí, rychle se vrací do své oblíbené lávy. Pokud sopka vyhasne, vydá se hledat jinou, takže rudého draka někdy můžeme potkat i v netradičním prostředí. Rudý drak shromažďuje poklad z drahých kamenů vyvržených sopkou. O poklad se příliš nebojí, protože oblast jeho výskytu je zřídka navštěvovaná lidmi. Pokud ve tvém světě vyhasnou všechny sopky, rudý drak nevyhyne, ale přizpůsobí se jinému teplému prostředí (může např. začít vytlačovat žluté draky z pouští). Rudý drak chrli žhavou směs, která je trochu podobná lávě.

14 draci. Má lesklé šupiny, které hrají duhovými barvami; je krásné vidět ho letět a také je docela příjemné se s ním setkat.Šupiny zakrívá bahnem takže vypadá i jako nahnědlí někdy bronzoví. Nerad totiž s družinou bojuje, takže se jen výjimečně stane, že sám zaútočí. Naopak může postavám poradit. Je ovšem velice lehkomyslný a má smysl pro humor - takže jeho rady nemusí být vždycky užitečné. Většinou nemá žádný poklad ani stálé sídlo a jen tak se potuluje po světě. Jeho dechem je oblak duhové páry.Je 50% pravděpodobnost, že se bude jednat o moudrého draka.

15 Jedná se o draka úhořovitého tvaru, s hruškovitě tvarovanou hlavou
Jedná se o draka úhořovitého tvaru, s hruškovitě tvarovanou hlavou. Je vzácným a obávaným obyvatelem korálových útesů. Zbarven je červeně se žlutými pruhy. Má kratičké končetiny, ale na břeh vylézá jen v případech krajní nouze a i tak se příliš nevzdaluje od vody. Jedná se o draka velmi zlého a zlomyslného. Může-li potopit nějakou loďku, nebo někoho sežrat, tak to udělá. Je velice chytrý, proto neriskuje a útočí pouze na jistotu a s překvapením. Jeho zvláštními útoky jsou barva a jed. Barvu vypouští při útoku a sám se v ní velmi dobře orientuje pomocí ultrazvuku. Jed se ukrývá v jeho ostrých zubech. Postava pozná, že je otrávena. Lze ho neutralizovat pouze určitým kouzlem. Jed patří k velice drahým a vyhledávaným. Je vzácnou alchymistickou surovinou.

16 Jeho tělo je podobné kouli s velkou placatou hlavou a krátkýma nožičkama. Jedná se o jeden z největších druhů draků. Žijí v bažinách, jejichž výpary mají neblahý vliv na jejich inteligenci. Jsou leniví. Nejraději se válí v bahně - pokud možno celý den. Nikdy neútočí jako první a je apatický k jakémukoliv příchozímu až do prvního útoku. Zvláštním útokem bahňáka je závan apatie - válečník přestane bojovat a pokud ho někdo neprobere (útok, čpavek aj.), zůstane zde sedět navždy. Útok je psychické podstaty a působí pořád ve formě záření do vzdálenosti 25 sáhů od draka. Místa výskytu bahňáků poznáte podle zvýšeného výskytu apaticky sedících dobrodruhů. Jinak se živí se hlavně rašelinou, houbama a bahenní travou, ovšem rád si zpestří jídelníček i volně ležícími dobrodruhy.

17 Dotyky prastarého čínského draka
 Čína je zemí s největším počtem obyvatel a jednou z nejstarších světových civilizací. Tato fascinující země je obrovským jezerem kulturního bohatství. Čína je proslulá přírodními krásami, kulturním významem i odlišným životním stylem obyvatel či tradičními řemesly. Její obyvatelé si předávají zkušenosti a znalosti z generace na generaci. Čínský a japonský nábytek a bytové doplňky se těší velkému zájmu v celém světě. CHINAWALL.cz nabízí kvalitní výběr tohoto zboží, od velkých a masivních kusů až po nejrůznější drobné doplňky. V našem e-shopu můžete najít střídmý nábytek zdobený jen lakem a jednoduchým styl-designem.

18 Dračí vejce. V kouzelném světě se jedná o jedno z nejváženějšího zboží
Dračí vejce. V kouzelném světě se jedná o jedno z nejváženějšího zboží. Dračí vejce obsahují ještě více kouzelné moci než dračí rohy, drápy, šupiny. Dračí vejce je už od začátku zahříváno v jeskyni na podestýlce ze slámy. Hned jak se malý dráček z vajíčka vylíhne, začne se pomalu osamostňovat. Dračí vejce jsou velká asi jako hlava (to je z odhadu).

19 Většina dráčat je velmi zranitelná a když je čas aby se vydali na svou vlastní pouť po světě schovávají se kdekoli. Mají naštěstí výbornou schopnost se maskovat. Když se podíváte na větev stromu, možná spatříte maličkou okřídlenou ještěrku, která měla křídla jako dva velké listy!!!

20 Poznejte sílu draků Toto je magický rituál, který by nám měl pomoci přivolat zpět štěstí, měli bychom ho použít ve chvíli, když už jsme všechny jiné dostupné možnosti vyčerpali, bojovali jsme s nepřízní osudu. Vždy když se rozhodneme pro nějaký magický rituál musíme být vnitřně přesvědčeni o tom, že to tak opravdu chceme. Nejpříznivější období pro rituál je když Měsíc dorůstá a vůbec nejlepší je úplněk. Vždy je důležité si vše potřebné pro rituál předem připravit.např. svíčky, kadidlo, karty atd. Vždy je dobré mít své soukromé místo kde nebudeme nikým rušeni. Před samotným rituálem musíme pronést úvodní zaříkadlo...abychom přivolali na pomoc své astrální pomocníky, potom provedeme rituál , po ukončení rituálu a zhasnutí svíček /nesfoukávat/ proneseme závěrečné zaříkadlo a poděkujeme. Takže přeji hodně ŠTĚSTÍ..:o)))   


Stáhnout ppt "Dračí teorie podle Valianta Dragonveruse"

Podobné prezentace


Reklamy Google