Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Hynek Moliš Králík domácí

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Hynek Moliš Králík domácí"— Transkript prezentace:

1 Hynek Moliš 7. 12. 2012 Králík domácí
          Vyučující: Mgr.Ludvík Kašpar Obor: Technické lyceum Předmět: Biologie Školní rok: 2012/13 Třída: 1.L

2 Historie a zajímavost Historie Už staří Římané chovali divoké králíky v tzv. leporáriích a jejich maso považovali za pochoutku. Od druhé poloviny 16. století pak známe první barevná a masná plemena, ke skutečnému rozvoji chovatelství došlo v Anglii. V 17. století se chov zaměřoval hlavně na králíky chované pro kožešinu, od 19. století se středem pozornosti stala masná produkce. Dnes je uznáváno asi 100 plemen králíků (65 základních, zbytek jsou rexové a zakrsklá plemena). Rychlost Zajímavostí může být, že králík domácí se údajně dokáže pohybovat rychlostí 56 km/h.

3 Chov Králíci jsou domácím zvířetem, které lze poměrně snadno chovat v malochovech pro maso, bílé králičí maso obsahuje v porovnání s ostatními domácími zvířaty nejméně cholesterolu. Zakrslá plemena jsou pak oblíbeným zvířetem chovaným jako společníci, hlavně v městských bytech.

4 Zajímavé plemena Anglický beran Zakrslý beran Angora
Belgický obr albín

5 Zakrslý beran Zavalité tělo, krátké, bez zřetelného krku. Středně dlouhé velmi silné nohy. Hlava je výrazně široká se svěšenýma ušima. Rozpětí uší je cm, u kořene s velkými hrbolky, tzv. korunky.

6 Anglický beran Délka těla okolo 50 cm, rozpětí uší je 62 cm a více, šířka uší až 14 cm, otvory uší jsou obráceny dopředu. Silné krátké nohy. Barvy srsti a očí dle konkrétního druhu. Genotypy odpovídají příslušným barevným rázům, jsou povolené všechny jednobarevné barevné rázy plemen králíků a strakáči s plášťovou kresbou.

7 Belgický obr albín V osmém měsíci má až 6,5Kg!
Délka těla je 65 cm a více, délka uší cca 19 cm. Hlava i tělo mohutné, silná kostra, masité uši, silné nohy, krk mírně viditelný. Srst bílé barvy, světle červené oči. V osmém měsíci má až 6,5Kg!

8 Zdroje

9 Děkuji za Pozornost


Stáhnout ppt "Hynek Moliš Králík domácí"

Podobné prezentace


Reklamy Google