Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Jack russel teriér.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Jack russel teriér."— Transkript prezentace:

1 Jack russel teriér

2 Původ Jack Russell teriér byl vyšlechtěn reverendem Johnem Russellem v 19. století v Anglii, kde chyběl malý obratný pes pro práci pod zemí na plašení kořisti v doupatech. Vyšlechtěny byly dvě varianty, jejich rozdíl byl pouze ve výšce a proporcích. Vyšší varianta plemene je dnes známá jako Person Russell teriér, nižší variantu psa dnes známe pod názvem Jack Russell teriér. Dodnes je pes využíván i jako krysař, ale převážně jako milý společník.

3 Potřeby a nároky psa Pes je velmi vhodný do města, vzhledem ke své velikosti a nárokům. Nejde snadno vycvičit, při větší píli toho však jde dosáhnout, je to docela svéhlavý pes. Potřebuje pohyb, proto je nutné s ním několikrát denně chodit na procházku. V případě nedostatečného vytížení psíka je zde riziko, že se bude nudit. To projevuje poměrně svérázně. Ničením bytu, kňouráním a rozčilováním se. Proto bychom měli dbát na dostatečný pohyb psa, nejvhodnější jsou dlouhé procházky, agility, aportování, které ma v krvi, pobíhání s ostatnímy psy atd. Vyhneme se tak nepříjemnostem v podobě rozkousaných bot, vyhrabané díře v posteli atd. Pokud si pořizujeme psíka, který nám bude ležet doma pod křeslem, měli bychom na JRT zapomenout. Pokud si však chceme pořídit veselého, pohyblivého, charakterního psa, se kterým budeme trávit hodiny venku v dešti, ve sněhu a v tropických vedrech a se kterým budeme provozovat agility, budeme mu do noci házet venku balonky a ráno v pět hodin se budeme radovat z toho, jakou má psík zase veselou náladu, je pro nás tento pes vhodným kamarádem, který nám bude dělat obrovskou radost každým dnem našeho soužití s ním.

4 Popis a vzhled Kohoutková výška Jack Russela se pohybuje mezi 25 až 30 cm (platí, že na 5 cm kohoutkové výšky, má být hmotnost 1 kg). Čenich je poměrně velký a černý. Jack Russel Teriér má velmi silné a široké zuby v nůžkovém skusu. Oči tvaru mandle jsou malé, tmavé a jiskrné s bystrým výrazem, nesmí vystupovat. Uši jsou zavěšené a velmi pohyblivé. Hlavu nosí tento teriér velmi elegantně. Hrudník je více hluboký než široký, žebra dobře klenutá, směrem k zádi se zplošťují. Vrchol hrudní kosti přesahuje ramenní kloub. Tlapy jsou kulaté a pevné, polštářky tvrdé, klenuté. Srst Jack Russel teriéra může být jak hladká, tak drsná. U obou variant musí být tuhá, uzavřená a hustá. Srst je velmi odolná proti nepřízni počasí. Zbarvení je celobílé, nebo s černými, tříslovými až hnědými, citronovými nebo trikolorními znaky. Bílá barva musí vždy převládat. Barevné odznaky by měly být omezeny na hlavu a kořen ocasu. Tento teriér je podobný foxterierovi, má kratší nohy, jiný tvar hlavy, jiné zbarvení a jinou stavbu těla. dnes se využívá také jako krysař a jako milý společník. Norování má tento pes v krvi, což se může projevit například na vašem záhonku růži.

5 Fotografie


Stáhnout ppt "Jack russel teriér."

Podobné prezentace


Reklamy Google