Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Kočky Perské kočky.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Kočky Perské kočky."— Transkript prezentace:

1 Kočky Perské kočky

2 Charakteristika Perská kočka se vyznačuje přítulným charakterem a plnou důvěrou k člověku. Je spokojená a klidná. Perská kočka se v porovnání s jinými plemeny prokazuje nejvyšším stupněm zdomácnění. Ztratila dokonce i schopnost lovit myši, krysy a nemůže být mimo domov. Tyto zvláštnosti charakteru, spolu s nádherným zevnějškem, z ní činí „aristokratku“ mezi kočkami. Perská kočka je rozšířena v mnoha zemích světa.

3 Srst Tělo je pokryté hedvábnou, lechtavou, měkkou a dlouhou srstí, což zvířeti dává zajímavý a přitažlivý vzhled. Okolo ramen a krku srst vytváří honosný „límec“. Zbarvení je různé. Rozlišujeme řádově 90 různých druhů. Uznána je černá, bílá, modrá, červená, krémová, liliová.

4 Hlava, Tělo Hlava:Je velká a masivní, s kulatým vypouklým čelem. Čelisti má plné. Kníry jsou na pohled dlouhé. Tělo: Masivní, silné, svalnaté, úměrně stavěné. Krk je krátký, trochu silnější. Hrudník je široký a hluboký. Ramena, záda a bedra mají silná. Nohy jsou krátké, rovné, výkonné, s dostatečně velkými vlasovými tlapami.

5 Oči, Nos Oči: Oči mají všechny perské kočky velice přitažlivé. Ohromují svojí velikostí i tvarem. Jsou velké, silné, kulaté, široce posazené a výrazné. Barva je tmavě oranžová, modrá, měděná. Kočky předepsaného zbarvení mají vlastní barvu očí. Nos: Nos je maličký, krátký a široký

6 Uši, Ocas Uši: Uši mají trojúhelníkový tvar, jsou krátké, na koncích zakulacené, široce a nízko posazené a nakloněné dopředu Ocas: Není dlouhý, je spuštěn k zemi, huňatý, s lehce zatočeným konečkem.

7 Péče Krásná srst vyžaduje každodenní péči,jinak hrozí nenapravitelné zplstnatění,kožní problémy jako ekzémy nebo alergie a nakonec radikální ostříhání. Během výměny srsti je náročnost na péči ještě zvýšená. Při péči o oči se používá vlhký vatový polštářek,kterým se otírá obličej opatrně od kořene nosu dolů přes oko. I zbytky potravy kolem tlamičky a nečistoty okolo nosu se dají odstranit vlhkým vatovým polštářkem.

8 Základní věci pro péči o srst:
hřeben se širokými zuby hřeben s jemnými zuby drátěný kartáč(ten se používá výlučně na náprsenku kočky) vatové polštářky(oči) kleštičky na drápky

9 Výhody a Nevýhody Výhody: Nevýhody:
Příjemná povaha,přítulnost. Nemá zvláštní požadavky. Vhodná k dětem. Není hlučná,samice jsou klidnější než u jiných plemen. Rozumně dlouhou dobu je schopna zůstat sama doma. Nevýhody: Potřebuje každodenní důkladné pročesávání. Ztrácí chlupy,které ulpívají na kobercích a nábytku

10 Fotogalerie

11

12


Stáhnout ppt "Kočky Perské kočky."

Podobné prezentace


Reklamy Google