Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Small Munsterlander. byl vyšlechtěn v Německu, v kraji Münsterland, odkud pochází jeho pojmenování. Vznikl začátkem 20. století cílenou selekcí ze španělských.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Small Munsterlander. byl vyšlechtěn v Německu, v kraji Münsterland, odkud pochází jeho pojmenování. Vznikl začátkem 20. století cílenou selekcí ze španělských."— Transkript prezentace:

1 Small Munsterlander

2 byl vyšlechtěn v Německu, v kraji Münsterland, odkud pochází jeho pojmenování. Vznikl začátkem 20. století cílenou selekcí ze španělských španělů. Malý münsterlandský ohař je univerzální lovecký pes, který se vyznačuje vrozenou houževnatostí. Je vynikajícím stopařem v těžkých klimatických podmínkách. Utváření plemene se přičítá Edmundu Lenskému, který se během křížení nejvíce zasloužil o tyto žádané a oceňované vlastnosti zmíněného plemene. V roce 1912 založil klub Malého münsterlandského ohaře. V Německu tohoto psa také nazývají detektivem.

3 Malý münsterlandský ohař je plemenem loveckých přátelských psů. Je to nejjemnější pes mezi všemi stopaři. Hlava má ušlechtilý tvar, je mírně klenutá, se silnými čelistmi a silným a dlouhým čenichem. Oči jsou hluboko posazené, mají tmavo-hnědou, případně oříškovou barvu. Čenich nosu je hnědý. Uši jsou visící, široké, lehké, klínovité, na koncích zaostřené, vysoko nasazené, s dlouhou, roztřepenou srstí. Krk středně dlouhý, svalnatý, mírně klenutý. Tělo má hluboký, prostorný, ne však sudovitý hrudník, se středně dlouhým a pevným hřbetem. Hrudní končetiny jsou rovné, dobře stavěné. Pánevní končetiny mají "kalhotky". Tlapky mají silnější zápěstí. Ocas je středně dlouhý, s dlouhou vlajkou, je nesený rovně, na konci může být mírně zahnutý.

4 Pes má v kohoutku cca 54 cm, s odychylkou v mezích standardu +/- 2 cm. Fena má v kohoutku 52 cm, s odchylkou v mezích standardu +/- 2 cm. Délka těla do ramen po konec hýždí by neměla převyšovat výšku v kohoutku o více než 5 cm

5 Malý münsterlandský ohař váží v rozmezí 14,5-15,5 kg.

6 Malý münsterlandský ohař má středně dlouhou, hustou, k tělu přiléhající, hladkou a nezkadeřenou srst, na uších dlouhou a roztřepenou, která vytváří na nohách nádherné výčesky a na ocase bohatý závoj. Zbarvení je: bílé s hnědými tečkami a skvrnami nebo nádechem, často s bílou náprsenkou nebo skvrnou. Na čumáku a na obočí někdy můžeme vidět rezavé známky. Srst vyžaduje jen minimální péči.

7 Malý münsterlandský ohař je pohyblivý, živý, nikoliv však nervózní, lovecký pes. Je dobrosrdečný, přívětivý a důvěryhodný, téměř vždy má dobrou náladu. Velice miluje děti. Skvěle se cítí v městském bytě, svému pánovi přináší pantofle i noviny.

8 Malý münsterlandský ohař vyžaduje hoodně pohybu a dlouhé procházky

9 Malý münsterlandský ohař se v průměru dožívá 13 až 14 let

10 Stopař. Účastník výstav. Aportér

11 Lovecký pes a společník

12


Stáhnout ppt "Small Munsterlander. byl vyšlechtěn v Německu, v kraji Münsterland, odkud pochází jeho pojmenování. Vznikl začátkem 20. století cílenou selekcí ze španělských."

Podobné prezentace


Reklamy Google