Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Název projektuModerní škola Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/34.0526 Název aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Název.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Název projektuModerní škola Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/34.0526 Název aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Název."— Transkript prezentace:

1 Název projektuModerní škola Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/34.0526 Název aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Název vzdělávacího materiáluPodpora prodeje Číslo vzdělávacího materiáluVY_32_INOVACE_30_19 Jméno autoraMgr. Dagmar Vaďurová Název školy Střední škola živnostenská Sokolov, příspěvková organizace

2 Marketing Podpora prodeje

3 Reklama přesvědčuje o důvodu koupit výrobek, podpora prodeje představuje konkrétní motiv koupě. Podpora prodeje: Je forma komunikace, která se snaží podpořit prodej pomocí různých podnětů. Zaměřuje se pouze na velkoobchod, maloobchod a konečné zákazníky. Zahrnuje krátké stimuly, které mají povzbudit nákup či prodej výrobku nebo služby.

4 Přehled nástrojů podpory prodeje Reklamní dárky Reklamní dárky – jedná se o drobné předměty, většinou každodenní potřeby se značkou firmy, cílem je rozšířit počet kupujících a odměnit věrné zákazníky (tužky, klíčenky, kalendáře, deštníky apod.). Vzorky Vzorky – zákazník si může bezplatně výrobek vyzkoušet, jsou nabízeny zdarma prostřednictvím pošty, časopisů, výstav, veletrhů, reklamních akcí apod. (kosmetika, nápoje, prací prostředky apod.). Ochutnávky Ochutnávky – kupující může bezplatně vyzkoušet potraviny, nejčastěji se realizuje v obchodech, cílem je zaujmout zákazníka novým výrobkem (uzeniny, cukrovinky, nápoje, sýry apod.).

5 Kupóny Kupóny – je poukázka umožňující získat při nákupu určitou výhodu, záměrem je motivovat kupujícího k opětnému nákupu, může být součástí výrobku nebo reklamního sdělení v letáku, časopisu nebo v novinách (výhra, drobný dárek, sleva na následující nákup apod.). Cenové stimuly Cenové stimuly- nabízím výrobce nebo prodejce (zvýhodněná balení 2+1, množstevní slevy, objemnější balení za stejnou cenu apod.). Vystavování zboží Vystavování zboží – vystavení zboží má vliv na rozhodnutí o nákupu (vystavení zboží u pokladen, ve výkladních skříních, smontované zboží, velké atrapy apod.).

6 Soutěže a loterie Soutěže a loterie – nejčastěji se realizují v obchodech, jedná se o náhodné losování, jsou daná pravidla (soutěže o drobné ceny nebo hodnotné věci). Prémie Prémie – jedná se o formu peněžité i nepeněžité odměny zákazníkovi, k výrobku je vložen dárek, věrnostní programy apod.).

7 Zdroje KOTLER, P. Moderní marketing, 4. evropské vyd. Grada. 2007. ISBN 978-80-247-1545-2 SEIFERTOVÁ, Věra. Základy marketingu, Praha. ČVUT. 1999. ISBN 80-01-01995-0


Stáhnout ppt "Název projektuModerní škola Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/34.0526 Název aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Název."

Podobné prezentace


Reklamy Google