Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Martina Pišová Sonya Mátlová Kyberšikana. Co to je kyberšikana ?  zneužití inf. kom. t.  mobilem, internetem  agresor→ ZÁMĚRNÉ vyvedení z rovnováhy.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Martina Pišová Sonya Mátlová Kyberšikana. Co to je kyberšikana ?  zneužití inf. kom. t.  mobilem, internetem  agresor→ ZÁMĚRNÉ vyvedení z rovnováhy."— Transkript prezentace:

1 Martina Pišová Sonya Mátlová Kyberšikana

2 Co to je kyberšikana ?  zneužití inf. kom. t.  mobilem, internetem  agresor→ ZÁMĚRNÉ vyvedení z rovnováhy oběti  většinou začíná jako šikana→internet→více na psychiku  anonymita→nemůže vždy počítat s policií  více chlapci  mění se profil útočníků a profil obětí  neúmyslně→žert

3 Kyberšikana v č íslech  89,3 % má soc. síť z toho10. dítě  46,8% dětí v ČR  27,8% dětí-agresoři ( z toho více než 50% vyzkoušelo kyberšikanu učitelů)

4 Názorná ukázka (smyšlený příběh)

5 Jednoho dne šla Martina na Facebook, stejně jako 90% českých teenagerů.

6 Stejně tak šla na tuto populární sociální síť i Sonya. Martina v tu dobu poslala Sonyi ubližující zprávy. Sonyu to velmi rozzlobilo.

7 Sonya se spřáhla s přáteli, kteří se chystali Martině pomstít...

8 Náhodou se potkali na podvečerní procházce. Martina nevědomky strčila do Sonyi, ta ji napadla fyzicky a přátelé, kteří šli s ní, útok vyfotografovali.

9 Následně si z útoku utahovali na Facebooku.

10 Takto to pokračovalo několik dalších měsíců. Martina byla psychicky na dně.

11 A pak se rozhodla trápení ukončit...

12 Sonya se o několik dní později dozvěděla o tragické události. Měla výčitky svědomí.Tato informace ji velmi zasáhla a rozhodla se zkoncovat se životem...

13 A tak vlivem kyberšikany přišly o život další dvě osoby.

14 Omlouváme se za úsměvy na některých fotografiích. Je až neuvěřitelné, že by se tento příběh zrealizoval. D ě kujeme za pozornost!


Stáhnout ppt "Martina Pišová Sonya Mátlová Kyberšikana. Co to je kyberšikana ?  zneužití inf. kom. t.  mobilem, internetem  agresor→ ZÁMĚRNÉ vyvedení z rovnováhy."

Podobné prezentace


Reklamy Google