Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

INTERNETOVÁ BEZPEČNOST

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "INTERNETOVÁ BEZPEČNOST"— Transkript prezentace:

1 INTERNETOVÁ BEZPEČNOST
Internetová bezpečnost po celém světě Nebezpečí komunikace Nástrahy sociálních sítí Zabezpečení účtů

2 Název: Internetová bezpečnost
Vypracovaly: Eva Štrausová a Nikola Horká, věk 14 let, třída: 8.A ZŠ Třebíč, Týnská 8; Třebíč Kategorie: A Forma:4 prezentace Internetová bezpečnost, nebezpečí komunikace

3 Internetová bezpečnost po celém světě
Světový kongres o bezpečnosti internetu je mezinárodní fórum zaměřené na rozvoj teorie a praktická realizace bezpečnosti na internetu a počítačových sítí. Neschopnost správně zabezpečení Internetu a počítačových sítí. Ochrana před novými hrozbami internetu a zranitelnosti a udržení soukromí a důvěra je klíčovým předmětem výzkumu.

4 Nebezpečí komunikace bývá též příčinou mnoha virových nákaz, viry jsou často maskovány jako jako zajímavý obsah v příloze u. Vysílání na Facebook, MySpace a dalších sociálních sítí je oblíbenou kratochvílí pro dospívající. Krádeže identity. Hrozby pro bezpečnost, jako je pronásledování nebo hrozí buď online, nebo v reálném životě. Sociální rizika prostřednictvím účasti na menšinové skupiny, nebo stigmatizace skupin.

5 Nástrahy sociálních sítí
Je tam mnoho možných problémů týkajících se sociálních sítí a mládež, které je používají. Sociální sítě on-line zahrnuje použití webových stránek pro sdílení informací s ostatními, a spojit se s nimi tím, že vytvoří profil, který může obsahovat osobní webové stránky a blog. Sociální sítě umožňují uživatelům přidávat přátele, posílat zprávy a komentáře k profilu ostatních stran.

6 Zabezpečení účtů Zabezpečování účtů mohou být například hesla.
Hesla musí většinou obsahovat minimální a maximální počet znaků. Mohou obsahovat písmena, číslice i různé znaky. Např.: datum narození, přezdívka, jméno, číselný kód nebo heslo tvořené znaky …)

7 KYBERŠIKANA

8 Co to je? Kyberšikana a tradiční šikana mají jednu věc společnou. Jejich cílem je někomu ublížit nebo ubližovat – ať fyzicky či psychicky. Kyberšikana v mnoha případech dokonce začíná jako tradiční šikana. Někdy se jejich projevy prolínají a doplňují – příkladem může být třeba nahrávání fyzického týrání spolužáka. Moderní technologie (internet, mobilní technologie) nám umožňují pohybovat se ve virtuálním světě, který se liší od reálného světa. Tak, jako se liší virtuální svět od světa reálného, liší se kyberšikana od tradiční šikany. Ve virtuálním světě mohou být lidé anonymní, mohou komunikovat, aniž by byli zatíženi společenskými rolemi, svými fyzickými nedostatky, psychickými bloky plynoucími z osobního kontaktu s lidmi, mohou vzájemně komunikovat, i když nejsou fyzicky přítomni, a pokud s někým v kontaktu být nechtějí, mohou komunikaci snadno ukončit.

9 Jak poznat kyberšikanu?
Kyberšikana je většinou spojená s psychickým týráním obětí, které není snadné poznat. Oběti kyberšikany jsou často uzavřené do sebe a nekomunikují o problémech s okolím. Důvodů pro takové chování může být více. Na řešení svých problémů tak zůstávají často sami, což může vést k tomu, že situaci nezvládnou.

10 INTERNETOVÁ BEZPEČNOST

11 Afrika Nejbezpečnější internet světa mají země v Africe.
Je třeba dodržovat některá pravidla jako například: Buďte opatrní. Buďte upřímní. Buďte milí.

12 Amerika Americká administrativa věnuje internetové bezpečnosti velkou pozornost. Konference „Budoucnost zabepečení internetové sítě“ se zabývala otázkami jako například ohrožení celého internetu, zabezpečení dostupnosti, kontrolou rozsáhlých sítí a zabezpečení osobních údajů.

13 Asie Politici na Facebooku? V Japonsku mají zákaz!
Japonští politici mohou svým zahraničním kolegům jen tiše závidět možnosti, které jim v předvolebních kampaních nabízejí nové technologie. Zatímco Barack Obama vděčí Facebooku za své prezidentské křeslo, Japonci, kteří chtějí do politiky, nemohou při své agitaci používat ani .

14 Austrálie Mnohem razantnější postoj k bezpečnosti internetu má Austrálie. Vláda utratila 125,8 milionů dolarů na kyberbezpečnost.

15 Evropa Společnost Google usilovně pracuje na tom, aby každý, kdo používá naše služby, pracoval zabezpečeně. Náš přístup se zakládá na třech hlavních částech: výkonné nástroje pomáhající rodičům lépe kontrolovat činnost dětí online, spolupráce s právními institucemi a našimi partnery za účelem zabránění ilegálnímu obsahu a činnostem online a vzdělávací aktivity ke zvýšení povědomí o bezpečnosti online.


Stáhnout ppt "INTERNETOVÁ BEZPEČNOST"

Podobné prezentace


Reklamy Google