Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

NAŠE DOSAVADNÍ ZKUŠENOSTI S PŘEDMĚTEM NOVÉ METODY VZDĚLÁVÁNÍ.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "NAŠE DOSAVADNÍ ZKUŠENOSTI S PŘEDMĚTEM NOVÉ METODY VZDĚLÁVÁNÍ."— Transkript prezentace:

1 NAŠE DOSAVADNÍ ZKUŠENOSTI S PŘEDMĚTEM NOVÉ METODY VZDĚLÁVÁNÍ

2 ZALOŽENÍ PLE Personal Learning Environment nebo-li osobní vzdělávací prostředí jsou systémy, které nám pomáhájí k převzetí kontroly a řízení procesu učení se. Slouží nám k překonámí hranic znalostí mezi jednotlivými systémy činnosti v období dospívání. V prvním týdnu jsem si na stránkách VirtUniv v předmětu Nové metody vzdělávání založila vlastní stránku, kde si budu po dobu celého semestru zapisovat své poznatky a zjištěné informace.

3 JAK PLE ZALOŽIT? Stránka www.ekf.vsb.cz VirtUniv VIRTUNIV centrum eLearningu do kolonky hledat: název nové stránky Editovat tvorba stránky Uložit

4 VYTVOŘENÍ BLOGU Dalším úkolem prvního týdnu bylo založení BLOGU. Blog je způsob komunikace pomocí jednoduchého a přehledného rozhraní, kterému dnes porozumí opravdu každý. Tady můžeme psát své postřehy, názory a komentáře a jednoduše se na internetu prezentovat. Z řady zajímavých internetových stran jsem si vybrala k založení svého blogu stránky: www.blog.cz. Tam mám umístěn svůj osobní blog.www.blog.cz Stránky jsou veřejné, můžeme komentovat názory ostatních účastníků blogu

5 Pozadí mého blogu: siskovavero.blog.cz

6 WEB 2.0 Web 2.0 umožňuje interaktivní sdílení informací. Jsou to internetové stránky umožňující uživatelům získávat informace. Jedná se například o on-line komunity, webové aplikace, social-networking sites,weby pro sdílení videí, wikis, blogy. Narozdíl od ne-interaktivních webových stránek, stránky "Web2.0" umožňují svým uživatelům komunikovat s ostatními uživateli nebo měnit obsah internetových stránek.

7 TVORBA TLE Úkolem druhého týdne je vytvoření TLE. TLE - Team Learning Environment je založen na práci v týmu. Rozdělili jsme se do týmu. 3 holky z naší univerzity UTB ve Zlíně komunikujeme s 2 holkama z VŠB v Ostravě. Jako tým jsme začali pracovat na moodlovských stránkách jako učitelé, kde se podílíme na tvorbě studijních materiálů.

8 TEAM LEARNING ENVIRONMENT Náš tým je číslo jedna BUCHWALDKOVÁ Lucie lucka.buch@centrum.cz CHROBÁKOVÁ Zuzana zuzana.chrobakova@seznam.cz JAŇÁKOVÁ Jaroslava jaroslava.janakova@seznam.cz KLIKOVÁ Anna AnnaKlikova@seznam.cz ŠIŠKOVÁ Veronika veronika.siskova@centrum.cz

9 ÚSPĚCHY A SILNÉ STRÁNKY Získané dovednosti z tohoto předmětu můžu využít nejen při realizaci podnikového vzdělávání. Osvojím si metody, které využiji pro vlastní učení se, kostrou je learning ! Získávám zkušenosti se zakládáním a úpravoou vlastních stránek. Naučím se komunikovat nejen jednodušší cestou face-to-face ale i prostřednictvím mailů a webového rozhraní.

10 NEDOSTATKY Hlavním problémem je asi komunikace mezi námi a Ostravou, kdy nám ve Zlíně není vždy z úkolů úplně jasné, co se má dělat. Určitě by se měla zlepšit komunikace prostřednictvím komentářů svých kolegů. Musíme být více provázáni a nebát se komunikovat!!!


Stáhnout ppt "NAŠE DOSAVADNÍ ZKUŠENOSTI S PŘEDMĚTEM NOVÉ METODY VZDĚLÁVÁNÍ."

Podobné prezentace


Reklamy Google