Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

LETNÍ ŠKOLA PRO TUTORY Monika Všetulová Centrum distančního vzdělávání Univerzity Palackého v Olomouci akademie distančního vzdělávání.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "LETNÍ ŠKOLA PRO TUTORY Monika Všetulová Centrum distančního vzdělávání Univerzity Palackého v Olomouci akademie distančního vzdělávání."— Transkript prezentace:

1 LETNÍ ŠKOLA PRO TUTORY Monika Všetulová Centrum distančního vzdělávání Univerzity Palackého v Olomouci akademie distančního vzdělávání

2 Cíl příspěvku Upozornit na mýty v distančním vzdělávání. Vysvětlit podstatu prezenčních prvků v distančním vzdělávání. Představit projekt Akademie distančního vzdělávání Univerzity Palackého v Olomouci.

3 Mýty v distančním vzdělávání Učitel v DiV nemusí být odborník. Učitel v DiV musí mít více rozvinuté komunikační a organizační dovednosti než učitel v prezenční formě vzdělávání. Učitel v distančním vzdělávání musí mít špičkové znalosti v oblasti IT. … Z čeho pramení?

4 Prezenční prvky v distančním vzdělávání Účel: rozvoj dovedností. Tutoriály. Rezidenční školy. Letní školy. Počet a rozsah setkání plánujeme tak, aby byla zajištěna kvalita studia. Termíny sdělíme studujícím předem.

5 Tutoriál Cíl: vyjasnění problémů, zpětná vazba, vzájemné poznání. Metody: aktivizační, problémové, motivační. Délka: 1 semestr/3 tutoriály - vstupní, průběžný, závěrečný.

6 Letní škola Několikadenní prezenční setkání za účelem získání a rozvoje dovedností, které nelze předat samostudiem. Využívá volné výukové prostory školy v letních měsících. Cíl: didaktický a sociální.

7 @ kademie distančního vzdělávání Spolufinancováno Evropským sociálním fondem (ESF) a státním rozpočtem České republiky (ČR). Cíl: vytvoření a realizace letní školy pro tutory. Principy: zkušenostní učení, přiměřenost a praktická využitelnost informací, osvědčené výukové metody.

8 Letní škola pro tutory Samostudium s e-learningovou podporou + výcvik klíčových dovedností. Témata: ne/standardní situace v distanční výuce, práce s týmem ve virtuální třídě, obrana proti syndromu vyhoření, nejnovější trendy v e-learningu. Metody: samostudium, tvorba projektu, aktivizační metody vycházející z RWCT.

9 Přínos pro absolventy Získání a rozvoj klíčových kompetencí učitele v distančním vzdělávání. Tvorba multimediální minilekce s možností využít osobní konzultace a podpory specialistů na e-learning. Navázání kontaktů s kolegy a předními odborníky v distančním vzdělávání a e-learningu.

10 Děkuji za pozornost. Více informací o projektu naleznete na: http://akademiediv.upol.cz http://akademiediv.upol.cz Dotazy zodpoví: Monika Všetulová, manažer projektu e-mail: monika.vsetulova@upol.cz tel.:+ 420 575 631 129monika.vsetulova@upol.cz


Stáhnout ppt "LETNÍ ŠKOLA PRO TUTORY Monika Všetulová Centrum distančního vzdělávání Univerzity Palackého v Olomouci akademie distančního vzdělávání."

Podobné prezentace


Reklamy Google