Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Název školy: Svobodná základní škola, o. p. s. Autor: Mgr

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Název školy: Svobodná základní škola, o. p. s. Autor: Mgr"— Transkript prezentace:

1 Dostupné na portálu http://dumy.cz/
Název školy: Svobodná základní škola, o.p.s. Autor: Mgr. Dagmar Sacherová Název materiálu: VY_32_INOVACE_20_MATEMATIKA_ZATRAVNĚNÍ ZAHRADY Název: Zatravnění zahrady (slovní úloha na obsah) Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Zatravnění zahrady (slovní úloha na obsah) Vytvořeno Dostupné na portálu Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Dagmar Sacherová.

2 Anotace Materiál určený pro žáky 5. tříd.
Hravou formou si žáci procvičují znalost výpočtu obsahu. Správnost svých odpovědí si mohou hned překontrolovat. Cvičení žáky motivuje k větší aktivitě, spojení obrázků a nákresů s psaným textem vede k lepšímu zapamatování si probírané látky. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Dagmar Sacherová.

3 Zatravnění zahrady Slovní úloha
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Dagmar Sacherová.

4 Kolik travní směsi je potřeba?
Pan Píďalka potřebuje zatravnit zahradu u svého nového domu. Kolik ho bude stát nákup travní směsi? Co potřebujeme vědět: Jaká velká je zahrada? Kolik travní směsi je potřeba? Kolik stojí travní směs? Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Dagmar Sacherová.

5 Dům je obdélníkovitého půdorysu 10 x 8 metrů stojí v levém horním rohu pozemku tvaru čtverce o straně 30 metrů. Terasa se nachází podél celé kratší strany domu směrem do zahrady a je široká 3 metry. Pan Píďalka chce zatravnit celou zahradu, kromě terasy samozřejmě. Pytel směsi, kterou si pan Píďalka vybral, váží 10kg, lze s ním zatravnit až 400m2 plochy. Jeden pytel stojí 1495 Kč. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Dagmar Sacherová.

6 Nákres POZEMEK DŮM TERASA 8
dům: 10 x 8 m (v levém horním rohu pozemku) 10 3 pozemek: čtverec o straně 30 m 30 terasa: 3 m (podél kratší strany domu) Zobrazit rozměry 30 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Dagmar Sacherová.

7 Výpočet obsahu S = a x b Plocha zahrady k zatravnění?
DŮM POZEMEK TERASA 8 10 3 S = a x b 30 dům S = 10 x 8 = 80 m2 pozemek S = 30 x 30 = 900 m2 terasa S = 3 x 8 = 24 m2 30 Plocha zahrady k zatravnění? Szahrada = S pozemek – Sdům – Sterasa Szahrada = 900 – 80 – 24 = 796 m2 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Dagmar Sacherová.

8 Pytel směsi, kterou si pan Píďalka vybral, váží 10kg a lze s ním zatravnit až 400m2 plochy. Jeden pytel stojí 1495 Kč. Szahrada = 796 m2 Kolik pytlů pan Píďalka potřebuje? Kolik ho tedy bude stát zatravnění jeho zahrady? 2 x 1495 = 2990 Kč Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Dagmar Sacherová.


Stáhnout ppt "Název školy: Svobodná základní škola, o. p. s. Autor: Mgr"

Podobné prezentace


Reklamy Google