Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Krystýna Cirhanová studentka sekundy Angličtina v Egyptě-2015

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Krystýna Cirhanová studentka sekundy Angličtina v Egyptě-2015"— Transkript prezentace:

1 Krystýna Cirhanová studentka sekundy Angličtina v Egyptě-2015
MÝMA OČIMA Krystýna Cirhanová studentka sekundy Angličtina v Egyptě-2015

2

3 LETIŠTĚ O podzimních prázdninách jsme se rozhodli letět do Egypta. Samozřejmě jsme věděli, že je tam neklid, proto jsme raději letěli do dolního Egypta. Sbalili jsme si všechny věci a jeli jsme na letiště, kam nám cesta trvala 2 hodiny. Letadlo odlétalo kolem půlnoci, a proto jsme na letišti museli být kolem půl desáté. Zaparkovali jsme auto na parkovišti a šli jsme do odbavovací haly. Tam nás zkontrolovali, odbavili a prohlédli nás. Už na letišti jsem se setkala s angličtinou. Byla tam spousta cizinců, kteří mluvili anglicky, a tak jsem je nenápadně poslouchala. Něčemu jsem rozuměla a něčemu ne. Poté, už nás povolali do letadla a my jsme se pohodlně usadili do našich sedadel. Většinu letu jsem prospala. Maminka mě nakonec vzbudila, protože nám přinesli jídlo. Já ho však nesnědla, protože mi moc nechutnalo. Na letišti v egyptském Marsa Alam jsme přistáli hladce. Na přistávací ploše jsme dlouho čekali na autobus, který nás odvezl do odbavovací haly. Zkontrolovali nám naše pasy a nalepili víza. Tam na nás také mluvili Anglicky, ale říkali jen dobrý den, v pořádku a na shledanou. Dali nám naše kufry a šli jsme na další autobus, který nás odvezl až do hotelu.

4

5 HOTEL Hotel byl úžasný. Mimochodem, když jsme dojeli, bylo 6 hodin ráno. V hotelu nás přivítali příjemným překvapením, koktejlem! Domlouvali jsme se na recepci anglicky, kde nám řekli, kam máme jít, dali nám všechny instrukce a také klíč od našeho pokoje. Byl boží. Pokoje byly velmi dobře rozmístěné a restaurace byla pod hlavním sálem. Po hotelu bylo také rozmístěno mnoho bazénů a barů s dobrým pitím. Kousek od hotelu bylo také krásné moře. Hotel byl prostě dokonalý.

6

7 SNOVÝ ŽIVOT V Egyptě to bylo prostě sladký. Většinu času jsme se potápěli. Viděli jsme spoustu ryb, želv, korálů, hvězdic atd. Jen tak jsme s rodinou leželi na pláži a opalovali se. Byla tam pohoda. V Egyptě bylo strašlivé horko. Jeden den dokonce přišly přívalové deště, místní se hrozně smáli, protože u nich to není vůbec normální. Voda nám zatopila celý apartmán. Všichni na nás byli milí a s jedním Egypťanem si dosud dopisujeme přes viber. Mluvili jsme tam hlavně anglicky, ale i trochu německy. S angličtinou jsme se setkali všude. Počínaje anglickými cedulkami u jídla až po konverzaci lidí. Tato dovolená se mi moc, moc líbila a chtěla bych se tam vrátit. A jsem ráda, že jsem se mohla také trochu zlepšit v angličtině.

8

9

10 Návrat Poslední den uběhl jako voda a návrat domů se rychle blížil. Vstávali jsme ve 4 hodiny ráno a vyrazili na letiště. Když jsme byli v letadle, bylo mi docela líto, že dovolená končí, ale zase jsem se těšila domů.


Stáhnout ppt "Krystýna Cirhanová studentka sekundy Angličtina v Egyptě-2015"

Podobné prezentace


Reklamy Google