Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

CESTA KE ZDRAVÍ A ŽIVOTNÍ HARMONII

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "CESTA KE ZDRAVÍ A ŽIVOTNÍ HARMONII"— Transkript prezentace:

1 CESTA KE ZDRAVÍ A ŽIVOTNÍ HARMONII
MODLITBA ZA NEMOCNÉ CESTA KE ZDRAVÍ A ŽIVOTNÍ HARMONII ELLEN G. WHITEOVÁ MUDr. MILAN MOSKALA

2 Žalm 103,13.14 „Jako se nad syny slitovává otec,
slitovává se Hospodin nad těmi, kdo se ho bojí. On ví, že jsme jen stvoření, pamatuje, že jsme prach.“

3 Písmo říká: Písmo říká, že „je třeba stále se modlit a neochabovat“. Lukáš 18,1. Je-li vůbec nějaká doba, kdy lidé cítí potřebu modlit se, pak je to tehdy, když jim ubývá sil a když se jim zdá, že jim uniká život.

4 Ti, kdo se těší plnému zdraví, často zapomínají na vzácné dary milosti, jichž se jim dostává den za dnem a rok za rokem, a nechválí Boha za jeho dobrodiní. Přijde-li však nemoc, začnou vzpomínat na Boha. Člověk pociťuje potřebu Boží pomoci, ubývá-li mu sil. Náš milosrdný Bůh se neodvrátí od člověka, který upřímně hledá jeho pomoc. Bůh je naším útočištěm v nemoci i ve zdraví.

5 Žalm 107,17.18 „Pošetilci pro svou cestu nevěrnosti,
pro své nepravosti byli pokořeni. Každý pokrm se jim hnusil, dospěli až k branám smrti.“

6 seslal své slovo a uzdravil je,
Žalm 107, 19.20 „A když ve svém soužení úpěli k Hospodinu, zachránil je z tísně: seslal své slovo a uzdravil je, zachránil je z jámy.“

7 Bůh je ochotný vrátit nemocnému zdraví dnes právě tak, jako tomu bylo v dobách, kdy Duch svatý prostřednictvím žalmisty vyslovil tato slova. Kristus je dnes týmž soucitným lékařem, jakým byl během své pozemské služby. V něm je hojivý balzám pro každou nemoc a léčivá síla pro každou slabost. Jeho dnešní následovníci se mají modlit za nemocné právě tak, jako se za ně modlili učedníci v minulosti.

8 A uzdravení přijde, neboť „modlitba víry uzdraví nemocného“
A uzdravení přijde, neboť „modlitba víry uzdraví nemocného“. Máme moc Ducha svatého, klidnou jistotu víry, která se může dovolávat Božích zaslíbení: „Na choré budou vzkládat ruce a uzdraví je“ (Marek 16,18), je dnes právě tak věrohodné, jako bylo za dnů apoštolů.

9 Je výsadou Božích dětí a naše víra se má pevně chopit všeho, co v sobě toto zaslíbení zahrnuje. Kristovi služebníci jsou prostředníky jeho působení a Kristus chce skrze ně projevovat svou léčivou moc. Naším úkolem je v náručí víry předkládat nemocné a trpící Bohu. Měli bychom je učit, aby uvěřili Velkému lékaři.

10 Spasitel chce, abychom povzbuzovali nemocné, zoufalé a trpící, aby se chopili jeho síly. Vírou a modlitbou se pokoj nemocného může proměnit v Boží dům. Slovem i činem mohou lékaři a zdravotní sestry říci tak jasně, že tomu není možno neporozumět: „Na tomto místě je Bůh“ — a to ne proto, aby zničil, ale aby zachránil.


Stáhnout ppt "CESTA KE ZDRAVÍ A ŽIVOTNÍ HARMONII"

Podobné prezentace


Reklamy Google