Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

ERIK Einsteini. ERIK Je mi 28 let. Jsem svobodný a bezdětný. Jmenuji se.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "ERIK Einsteini. ERIK Je mi 28 let. Jsem svobodný a bezdětný. Jmenuji se."— Transkript prezentace:

1 ERIK Einsteini

2 ERIK Je mi 28 let. Jsem svobodný a bezdětný. Jmenuji se

3 Bydlím ve větší vesnici kousek od Prahy. Vesnice má veškeré vybavení, které potřebuji k životu : obchod, poštu, autobusovou a vlakovou zastávku. Vše je dostupné pěšky, ale často jezdím i na kole. Nedávno u nás dokonce otevřeli i knihovnu. Mám to tady rád.

4 Naše rodina tady odpradávna vlastní větší pozemek, na kterém stojí můj rodný dům, nyní tam již bydlí jen moji rodiče se sestrou.

5 Pozemek je veliký, nechal jsem si na něm postavit menší domek s nízkou spotřebou energie, říká se mu pasivní dům. Domek opravdu není velký, myslím však, že mé budoucí rodině bude stačit.

6 Od střední školy jsem se zaměřil na jazyky, dnes jich již umím pět. To mi umožňuje pracovat z domu, jsem překladatel. Mým zaměstnavatelem je jedno velké nakladatelství v Praze.

7 Překládám hlavně knihy, ale příležitostně si přivydělávám i tlumočením na mezinárodních konferencích a kongresech.

8 Práce mě moc baví a myslím, že jsem v ní i úspěšný. Vzhledem k tomu, že nikam nedojíždím, zbývá mi dostatek času na práci na zahradě.

9 Jsem vášnivý zahradník. Je to jeden z mých velkých koníčků. Pěstuji zeleninu a ovoce. Jsem již v této oblasti skoro soběstačný.

10 Jsem ekologicky smýšlející člověk. Svým každodenním chováním, se snažím minimálně zatěžovat životní prostředí. Jím zdravě, sezónně, především co si sám vypěstuji.

11 Poslední dobou jsem si udělal radost, vyspravil jsem si kurník po předcích a pořídil jsem si několik slepiček. Prodej vajec představuje příjemný přivýdělek.

12 Dobrovolnicky pracuji na projektu “ Pohádky z Afriky” - zdarma překládám příběhy pro děti od afrických spisovatelů, kteří potom dostanou z každé prodané knihy honorář.

13 Mým velikým koníčkem je cykloturistika, tak trávím i dovolenou.

14 A samozřejmě sbírám,miluji a čtu KNIHY

15 snažím se žít skromně, tak aby můj životní styl byl trvale udržitelný. šetřím si na stavební spoření a penzijní připojištění investuji do výsadby ovocných stromů a stromů a keřů vhodných na produkci dřeva (následně ušetřím na energiích a budu hlavně více soběstačný) investuji do zkvalitnění půdy pro pěstování zeleniny můj příjem a přivýdělky mi umožňují plnohodnotný život, krásnou dovolenou, i podporu místních organizací (hospic, knihovna, škola) a stále mi zbývá dostatečná finanční rezerva pro případ potřeby

16 NEBUĎ ZÁVISLÝ VYBUDUJ SI REZERVU INVESTUJ POJISTI SE A SPOŘ ŽIJ SKROMNĚ DARUJ


Stáhnout ppt "ERIK Einsteini. ERIK Je mi 28 let. Jsem svobodný a bezdětný. Jmenuji se."

Podobné prezentace


Reklamy Google