Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Příběh o mravenečkovi Každý den po včasném příchodu do práce se pouští malý mraveneček okamžitě do práce...

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Příběh o mravenečkovi Každý den po včasném příchodu do práce se pouští malý mraveneček okamžitě do práce..."— Transkript prezentace:

1

2 Příběh o mravenečkovi

3 Každý den po včasném příchodu do práce se pouští malý mraveneček okamžitě do práce...

4 Je velmi produktivní, motivovaný a spokojený se svým zaměstnáním…

5 Šéf, lev, dennodenně jen překvapeně zíral, jak mraveneček úplně samostatně, na vlastní zodpovědnost, usilovně a kvalitně pracuje...

6 ... a uvažoval, o kolik bude mravenec produktivnější pod dohledem, když už bez dohledu tak dobře pracuje!

7 Zaměstnal proto švába, který měl fundované zkušenosti na vedoucí pozici a byl známý excelentním psaním protokolů.

8 Jako první opatření šváb zavedl regulované zaznamenávání pracovního času.

9 Vzápětí potřeboval ještě sekretářku, která kontrolovala příchody a odchody mravence ze zaměstnání a vypisovala jeho pracovní dobu do protokolů.

10 Dále šváb zaměstnal pavouka, který evidoval to množství údajů (také kontroloval sekretářku) a monitoroval veškeré telefonáty a e-mailovou komunikaci.

11 Šéf byl nadmíru spokojený se švábovými protokoly a poprosil ho o vytvoření grafů zobrazujících vývoj a analýzy produktivity, s kterými by mohl zářit na zasedáních řídícího managementu.

12 Na to ale šváb potřeboval nový počítač a barevnou laserovou tiskárnu…

13 ... a vůbec mu přišlo šikovné zaměstnat na post vedoucího IT-oddělení mouchu.

14 Mravenec, který byl dosud ještě produktivní a motivovaný, začínal nenávidět tu stále se zvětšující byrokracii i pořád častější porady, které mu zabíraly skoro celý pracovní čas a byly pro chod oddělení naprosto zbytečné.

15 Šéf došel k názoru, povolat vedoucího pro oddělení, ve kterém mraveneček pracoval.

16 Novou pozici dostala cikáda, která se sice v práci na oddělení vůbec nevyznala, ale byla v úzkém vztahu se lvem. Jako první si objednala nový koberec a ergonomickou židličku do své kanceláře.

17 Dále ještě potřebovala notebook a osobní asistentku (tu si přivedla ze svého předchozího zaměstnání), která by jí pomáhala vytvořit strategii pro optimalizaci pracovní a rozpočtové kontroly.* * Tu nevyhnutelně potřeboval šváb * pro svou výroční zprávu!

18 Oddělení, ve kterém pracuje mravenec, je dnes žalostné místo, kde se už dávno nikdo nesměje a všichni jsou tu frustrovaní…

19 Proto cikáda přesvědčila šéfa, že je nevyhnutně nutné udělat podrobnou analýzu o špatné pracovní atmosféře na pracovišti.

20 Po analýze výkonu a nákladů oddělení, v němž pracoval mravenec, zjistil lev velmi rychle, že se produktivita práce výrazně snížila...

21 … pověřil proto mezinárodně uznávaného poradce podnikatelů, sovu, aby zanalyzovala daný případ a předložila zlepšovací návrhy.

22 Po 3 měsících předložila sova několik svazků posudků, závěrem nichž konstatovala: »Oddělení je nadměrně obsazené…«

23 Hádejte, kdo byl propuštěn.

24 Samozřejmě, že mravenec, protože nebyl motivovaný a i jinak projevoval negativní postoje.

25 Poznámka: Postavy v tomto příběhu jsou fiktivní a jakákoli podobnost s lidmi z vaší firmy je samozřejmě čistě náhodná… K O N E C


Stáhnout ppt "Příběh o mravenečkovi Každý den po včasném příchodu do práce se pouští malý mraveneček okamžitě do práce..."

Podobné prezentace


Reklamy Google