Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Máme rádi Pardubice Po stopách koňských kopyt ZŠ Staňkova 128, Pardubice Veronika Fránová, 8.A.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Máme rádi Pardubice Po stopách koňských kopyt ZŠ Staňkova 128, Pardubice Veronika Fránová, 8.A."— Transkript prezentace:

1 Máme rádi Pardubice Po stopách koňských kopyt ZŠ Staňkova 128, Pardubice Veronika Fránová, 8.A

2

3

4 Cesta Pardubicemi značená podkovami Pokud jste tu poprvé a neznáte to tu, tak pro vás máme průvodce. Ale tento průvodce není obyčejný. Je to o tom, že hledáte podkovy, které jsou schované po Pardubicích.

5 Zpráva uvnitř duté podkovy Podkovy, které najdete budou duté, se šroubovatelným víčkem a budou obsahovat zprávu. Bude tam napsáno: Kde se právě nacházíte a něco o tom místě Další místo, na které se máte dostat fotografie dalšího místa mapka k tomu místu

6 1. podkova v nádražní hale Tak teď když jste si přečetli podkovu můžeme vyrazit dál. Teď zamíříme k Zelené bráně kde se skrývá další podkova s informacemi.

7 2. podkova na Zelené bráně 2. podkova je nahoře na Zelené bráně a když už budete navrchu stojí zato se z té výšky pokochat krajinou Pardubic. Nalezli jste podkovu na Zelené bráně? Ano? Skvělé! Tak teď se přesuneme k Východočeskému divadlu.

8 3. podkova před Městským divadlem 3. podkovu naleznete před divadlem. Divadlo hraje každý den různé divadelní hry takže se na ně můžete zajít podívat. V podkově i info o programu.

9 4. podkova v kostela Sv. Bartoloměje Tak teď se zase vraťme k Zelené bráně a od tamtud ke got. kostelu Sv. Bartoloměje. Tady se skrývá 4. podkova s informacemi.

10 5. podkova na Pardubickém zámku Teď pojďme za 5. podkovou, která se nachází na Pardubickém zámku. Zde můžete vidět překrásné pávy. A když už budete na zámku tak stojí za to si ho prohlédnout i zevnitř. Na zámeckou zahradu (valy) se můžete taky podívat. Najdete tam krásné vzrostlé a silné stromy a příjemná místa k odpočinku.

11 6. podkova u Automatických mlýnů 6. podkovu nalezneme u automatických mlýnů. Tyto mlýny už nejsou nějakou dobu v provozu. Občas se tu konají výstavy a společen- ské akce. Ty stojí za vidění! A odtud se pak vydáme na pernštýnské náměstí.

12 7. podkova na Perštýnském náměstí Tuto podkovu nalezneme na pernštýnském náměstí na Domě U Jonáše. Odtud se vydáme zase směrem ke kostelu Sv. Bartoloměje a za něj kde leží krásný park se spoustou různých stromů – Jiřinkovy sady.

13 8. podkova v Jiřinkových sadech Uprostřed Jiřinkových sadů najdete 8. podkovu která vám prozradí, kam se nyní vydáme. Samozřejmě tam budou i informace o tomto místě, jako nejstarší strom, nejvzácnější,….

14 9. podkova před ČEZ arénou Z parku jsme se přemístili k ČEZ aréně. Zde se hraje hokej, basketbal a pořádají se tu různé koncerty. Také si tu můžete zabruslit na ledě. Podkovu číslo 9. naleznete před ČEZ arénou.

15 10. podkova u Telefonní Ústředny Od ČEZ arény se vydáme k věži telefoní ústředny O2 kde nalezneme poslední, 10. podkovu. Odtud se vrátíme na hlavní nádraží kde náš průvodce končí. -V budoucnu by tato věž mohla být využívána jako rozhledna či jako restaurace.


Stáhnout ppt "Máme rádi Pardubice Po stopách koňských kopyt ZŠ Staňkova 128, Pardubice Veronika Fránová, 8.A."

Podobné prezentace


Reklamy Google