Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

A to je ta krásná země... Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Edita Havránková. Dostupné z Metodického portálu

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "A to je ta krásná země... Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Edita Havránková. Dostupné z Metodického portálu"— Transkript prezentace:

1 A to je ta krásná země... Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Edita Havránková. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV).

2 Metodický návod k prezentaci: Malý mimozemšťan Alfík se vydává na pouť vesmírem. Při své cestě se dostává až do České republiky. Svoji cestu komentuje: Snímek č. 3: Ahoj děti, jmenuji se Alfík a letím se podívat na zem, ve které žijete – Českou republiku. Snímek č. 4: Abych si mohl prohlédnout vaši vlast, musím nejdříve přistát na planetě Zemi. Snímek č. 5: Haló, haló, blíží se cíl mého přistání, zatím jsem nad světadílem, který se jmenuje Evropa. Ta oranžová skvrna je vaše země – Česká republika. Snímek č. 6: Nyní jsem přímo nad vaší zemí. Zelené jsou louky a lesy, hnědé jsou hory a pohoří, modrá jsou jezera a řeky. Snímek č. 7: Jsem v nejvyšším pohoří České republiky – v Krkonoších. Snímek č. 8: Uf, uf, stoupám na nejvyšší horu Krkonoš – Sněžku. Snímek č. 9: Toto je Šumava. Snímek č. 10: Nádherné Čertovo jezero na Šumavě. To je ale klid. Snímek č. 11: Právě letím nad řekou Labe. Snímek č. 12: Toto je další krásná řeka Vltava ve městě Českém Krumlově. Snímek č. 13: Teď si prohlížím tok řeky Moravy. Snímek č. 14: V České republice je mnoho polí... Snímek č. 15:...a také luk a pastvin. Snímek č. 16: Jsou zde vesnice... Snímek č. 17:...a města. Snímek č. 18: Hlavní město České republiky je Praha. Snímek č. 19: V Praze je mnoho památek, např. Chrám sv. Víta... Snímek č. 20:...a Národní divadlo. Snímek č. 21: Na Pražském hradě sídlí prezident České republiky. Snímek č. 22: U vchodu do Pražského hradu hlídá hradní stráž. Snímek č. 23: Jedním ze symbolů České republiky je státní vlajka. Snímek č. 24: V České republice je mnoho dalších hradů... Snímek č. 25:...a nádherných zámků. Snímek č. 26: Česká republika je krásná země. Ani se mi odsud nechce odlétat... Pečujte o svoji planetu a svoji vlast, ať zůstane krásná i nadále!

3

4

5

6 Praha

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27 Při své cestě po České republice použil Alfík různé dopravní prostředky. Rozdělte je do tří skupin. Ty, které létají, zakroužkuj červenou barvu, plující po vodě zakroužkuj modrou barvou a jezdící po zemi zelenou barvou. Jeden dopravní prostředek se výrazně liší a dnes se už téměř neužívá. Co je to? Čím se liší od všech ostatních?

28 Nakresli podle vzoru, jak startuje Alfík s létajícím talířem!

29 Zdroje: Všechny uveřejněné odkazy [cit. 2011-07-31]. Dostupné pod licencí Public domain na WWW: Létající talíř: http://www.clker.com/clipart-25108.html Mimozemšťan: http://www.clker.com/clipart-green-comic-alien.html Vláček: http://www.clker.com/clipart-cartoon-train.html Helikoptéra: http://www.clker.com/clipart-29758.html Loď: http://www.clker.com/clipart-boat1.html Kůň: http://www.clker.com/clipart-10982.html Kolo: http://www.clker.com/clipart-6882.html Motorka: http://www.clker.com/clipart-11991.html Létající balón: http://www.clker.com/clipart-24141.html Autíčko: http://www.clker.com/clipart-6870.html Autobus: http://www.clker.com/clipart-11496.html Letadlo: http://www.clker.com/clipart-12016.html Planeta Země: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Nasa_earth.jpg Evropa: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:EU_location_CZE.png Brno: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Brno_Bisk_dvur_k_Petrovu_DSC01151.JPG Praha: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Hradcany.jpg Pražský hrad: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Royal_balkony,_Prague_castle.jpg Vlajka České republiky: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Flag_of_Czech_Republic_(vertical_hoisting).svg

30 Zdroje: Všechny uveřejněné odkazy [cit. 2011-07-31]. Dostupné pod licencí Creative Commons na WWW: M K. Krkonoše: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Karkonosze_sniezne_kotly.jpg Česká republika: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Satellite_image_of_Czech_Republic_in_September_2003.jpg ONDREJ.KONICEK. Šumava: http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Star%C3%A9_Srn%C3%AD.JPG?uselang=cs DOKTORY. Čertovo jezero: http://commons.wikimedia.org/wiki/File:%C4%8Certovo_jezero3.JPG?uselang=cs CHE. Labe: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Labe_udoli.jpg PALICKAP. Řeka Morava: http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Soutok_D%C5%99evnice_a_Moravy.jpg?uselang=cs BJORN LACZLAY. Vltava: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Moldau-Vltava.jpg LUDEK. Pole: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Pole_v_Cesku_lan_bez_mezi.jpg MATHKNIGHT. Chrám sv. Víta: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:PragueCathedral03.jpg ADAM ZIVNER. Národní divadlo: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:NationalTheatrePrague.jpg MOSHE A. Hradní stráž: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Czechguards.jpg AKTRON. Vlajka České republiky: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Praha,_%C5%BDi%C5%BEkov,_V%C3%ADtkov,_vlajka_%C4%8CR.jpg OLAF1541. Karlštejn: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Burgkarlstein02.jpg IVO JANSCH. Zámek Hluboká: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Hluboka_castle.jpg


Stáhnout ppt "A to je ta krásná země... Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Edita Havránková. Dostupné z Metodického portálu"

Podobné prezentace


Reklamy Google