Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Jak vznikají barvy ??? Autorkou materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Helena Piskáčková. Dostupné z Metodického portálu ISSN:

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Jak vznikají barvy ??? Autorkou materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Helena Piskáčková. Dostupné z Metodického portálu ISSN:"— Transkript prezentace:

1 Jak vznikají barvy ??? Autorkou materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Helena Piskáčková. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV).

2

3 Pokyny pro práci s materiálem 1.Prezentaci nespouštěj! 2.Prohlédni si a pojmenuj všechny barvy na paletě. 3.Víš, k čemu se paleta používá? 4.Vyber si dvě barvy na paletě. Klikni na ně myší a přetáhni je doprostřed palety, aby se co nejvíc překrývaly. Pozoruj, jaká barva vznikla. 5.Vrať barvy zpět a pokus opakuj s jinou dvojicí barev. 6.Zkus namíchat zelenou. Jaké barvy použiješ? 7.Z čeho namícháš hnědou? 8.Jak se utvoří fialová? 9.A jaké dvě barvy použijeme na oranžovou?

4 A teď vezmi skutečný štětec, barvičky a paletu a hurá malovat co nejbarevněji…

5 Použité obrázky [cit. 2011-08-04]. Dostupný pod licencí Public domain na WWW: http://www.pdclipart.org/displayimage.php?album=143&pos=18 TEREZA CHALOUPKOVÁ. [cit. 2011-08-04]. Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW: http://wiki.rvp.cz/index.php?title=Kabinet/0.0.0.Kliparty/P%C5%99edm%C4%9Bty/skolni_potreby


Stáhnout ppt "Jak vznikají barvy ??? Autorkou materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Helena Piskáčková. Dostupné z Metodického portálu ISSN:"

Podobné prezentace


Reklamy Google