Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Anglie je největší a nejlidnatější země Spojeného království Velké Británie a Severního Irska.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Anglie je největší a nejlidnatější země Spojeného království Velké Británie a Severního Irska."— Transkript prezentace:

1

2 Anglie je největší a nejlidnatější země Spojeného království Velké Británie a Severního Irska

3 Stonehenge je skupina stojících kamenů na Salisburské pláni. První kameny zde byly ztyčeny již před 4. tisíci lety. Tato památka je na seznamu světového dědictví UNESCO. Monument stojí na nízkém pahorku v širé planině v hrabství Wiltshire. Stonehenge je místo, na které se mnoho z nás těšilo. Já osobně jsem moc ráda, že jsem měla příležitost vidět něco tak krásného.

4 Big Ben je hovorové označení používané pro hodinovou věž, která je součástí budovy Westminsterského paláce vedle Temže v Londýně Od roku 1859 určuje přesný čas pro celou zemi. Oficiálně se tato věž jmenuje věž Sv. Štěpána. Hodiny jsou symbolem tohoto města. Big Ben jsme sice viděli jen krátce, ale přesto tento pohled stál za to.

5 Jak již jméno vypovídá, Římské lázně je dochovaný římský komplex, který v minulosti sloužil jako veřejné lázně. Město Bath leží v údolí řeky Avony v Anglii. V roce 1988 bylo jmenováno UNESCEM jako místo světového dědictví. Město Bath je často nazýváno architektonickým pokladem Anglie. Bath je známé díky svým římským lázním založených na 3 teplých pramenech. Voda z těchto pramenů má léčivé účinky. Celé město se mi líbilo a samotné lázně byly také Moc pěkné.

6 Hrad Warwick je památkově chráněný středověký hrad ve Warwicku. Warwick castle bylo jedno z nejhezčích míst, které jsme navštívili, alespoň podle mně.

7 je londýnským sídlem královské rodiny. V současnosti můžete v paláci občas zastihnout i královnu Alžbětu II. Palác je v létě otevřen veřejnosti a nabízí k prohlídce část interiérů. Buckingham palace je také moc krásný. Ostatně jako všechny místa, která jsme navštívili.

8 Rodný dům W. Sakespeara Po prohlídce Shakespearova domu jsme měli šanci si prohlédnout představení. Byl to krásný zážitek.

9 Tower Bridge, most postavený v 19. století přes řeku Temži. Most zdědil své jméno právě po hradu Tower of London a dělá mu čest svými dvěma věžemi na každém svém konci. Most je neustále v provozu, slouží jak chodcům taktéž i automobilů či cyklistům. Aby po řece mohly projet lodě, most se ve svém středu zvedá, a to dle časového plánu. Jak vidíte tak na obrázku je noc. My jsme se byli podívat na Tower Bridge dopoledne, ale taky to bylo hezké.

10 Celý výlet byl moc pěkný. Jsem ráda, že jsem měla příležitost zjistit něco víc o tom, jak v Anglii lidé žijí, o známých památkách, ale také o jejich kultuře.. Navštívili jsme sice mnoho míst, ale já jsem do prezentace vybrala jen některé. A to ty, které se mi líbily nejvíce.


Stáhnout ppt "Anglie je největší a nejlidnatější země Spojeného království Velké Británie a Severního Irska."

Podobné prezentace


Reklamy Google