Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

 Je to ostrovní stát přiléhající k západu kontinentální Evropy.  Geograficky zahrnuje ostrov Velké Británie a část ostrova Irsko. Vlajka: Znak:

Podobné prezentace


Prezentace na téma: " Je to ostrovní stát přiléhající k západu kontinentální Evropy.  Geograficky zahrnuje ostrov Velké Británie a část ostrova Irsko. Vlajka: Znak:"— Transkript prezentace:

1

2  Je to ostrovní stát přiléhající k západu kontinentální Evropy.  Geograficky zahrnuje ostrov Velké Británie a část ostrova Irsko. Vlajka: Znak:

3  Je parlamentní monarchií složenou ze čtyř zemí:  Anglie  Skotsko  Wales  Severní Irsko

4  Hlavou státu je královna Alžběta II.  Která vládne již přes 63 let.  Současným premiérem vlády je - David Cameron.  Počet obyvatel: 64 100 000  Hlavní město: Londýn

5 Město, kde jsme bydleli…

6  Je velké přímořské město s cca. 100 000 obyvateli.  Nachází se v historickém hrabství Sussex - na jihu Británie.  V minulosti se zde nacházely pazourkové doly.

7 Jazykově vzdělávací pobyt žáků a učitelů CZ.1.07/1.1.00/56.0410

8  1. den – odjezd od školy kolem poledne. Trasa přes Německo, Nizozemí, Belgii do fr. přístavu Calais.

9  V ranních hodinách přeprava přes kanál La Manche a příjezd do BRIGHTONU – část města WORTHING.  V dopoledních hodinách, prohlídka Royal Pavilion  The Lanes (stará rybářská čtvrť) a  Brighton Pier (historické zábavní molo).  Návštěva Sea Life Centre (podmořské akvárium s podmořskými živočichy).

10  Dopoledne výuka angličtiny 9 – 12 hod. (3 lekce)  Odpoledne výlet do PORTSMOUTH (prohlídka lodi HMS Victory Horatia Nelsona  Návštěva Námořního muzea, které interaktivním způsobem mapuje bitvu u Trafalgar, a  Plavba vojenským přístavem Britského královského námořnictva).

11  Dopoledne výuka angličtiny 9 – 12 hod. (3 lekce)  Odpoledne návštěva městečka ARUNDEL, prohlídka středověkého hradu, ve kterém přenocovala královna Viktorie – překrásné zahrady, malebné městečko s katedrálou. Návrat do města Worthing.

12  Dopoledne výuka angličtiny 9 – 12 hod. (3 lekce)  Odpoledne návštěva přímořského města HASTINGS (návštěva pašeráckých jeskyní).  Zastávka na bílých útesech SEVEN SISTERS.

13 LONDÝN  Příjezd do LONDÝNA na Greenwich – možnost vyfotografování se na nultém poledníku.  Plavba lodí kolem památek: Tower of London, Tower Bridge, London Bridge, St. Pauls´Cathedral, The Globe až do Westminsteru.  Odpoledne pěší prohlídka Houses of Parliament, Big Ben, Westminster Abbey, Whitehall, Downing Street 10, Trafalgar Square, Leicester Square, Buckinghamský palác.  Plavba lodí k O2 aréně…

14

15


Stáhnout ppt " Je to ostrovní stát přiléhající k západu kontinentální Evropy.  Geograficky zahrnuje ostrov Velké Británie a část ostrova Irsko. Vlajka: Znak:"

Podobné prezentace


Reklamy Google