Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Big Ben je hovorové označení používané pro hodinovou věž, která je součástí budovy Westminsterského paláce vedle Temže v Londýně a neformální pojmenování.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Big Ben je hovorové označení používané pro hodinovou věž, která je součástí budovy Westminsterského paláce vedle Temže v Londýně a neformální pojmenování."— Transkript prezentace:

1

2 Big Ben je hovorové označení používané pro hodinovou věž, která je součástí budovy Westminsterského paláce vedle Temže v Londýně a neformální pojmenování Velkého zvonu. Věž se tyčí na severovýchodní straně paláce, ve kterém zasedá parlament.

3 Britské muzeum nacházející se v londýnském obvodu Camden je jedno z největších a nejvýznamnějších muzeí historie a kultury.

4 Seven Sisters leží v národním parku Seven Sisters Country Park, který se rozkládá na jižním pobřeží hrabství Východní Sussex. Útesy mají svoje vrcholy, kterých není sedm, jak by se dalo čekat, ale osm. Název je prý odvozen od příběhu o sedmi sestrách, z nichž každá měla dům postavený mezi vrcholy útesů.

5 Eastbourne Pier je přímořské rekreační molo v Brightnu, na jižním pobřeží Anglie.

6 Spinnaker Tower je 170 metrů vysoká věž v Portsmouth.

7 St Paulova katedrála je anglikánská katedrála, sídlo biskupa Londýna a matky církve Londýna.

8 Buckinghamský palác je oficiální londýnské sídlo britského panovníka a největší královská pracovna na světě. Buckinghamský palác má funkci londýnské rezidence královny Alžběty II., ale je i místem konání akcí státního významu.

9 Tower Bridge je zvedací most v Londýně nad řekou Temží. Vedle něj stojí Tower, podle kterého se jmenuje.

10 HMS Victory je řadová loď I. třídy britského královského válečného námořnictva a v současnosti je zároveň i světovým unikátem, neboť se jedná o nejstarší válečnou loď.

11

12


Stáhnout ppt "Big Ben je hovorové označení používané pro hodinovou věž, která je součástí budovy Westminsterského paláce vedle Temže v Londýně a neformální pojmenování."

Podobné prezentace


Reklamy Google