Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_4.2.5 Naše obec Název sady: Člověk a jeho svět 3. ročník Číslo projektu:

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_4.2.5 Naše obec Název sady: Člověk a jeho svět 3. ročník Číslo projektu:"— Transkript prezentace:

1 Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_4.2.5 Naše obec Název sady: Člověk a jeho svět 3. ročník Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.3577 Anotace: Materiál je určen k seznámení s historickými památkami naší obce. Prezentace byla vytvořena pro práci s interaktivní tabulí nebo dataprojektorem a obsahuje animaci.

2 Naše obec – město Sadská V našem městě je mnoho významných budov a historických památek. S některými se dnes seznámíme.

3 Kostel Svatého Apolináře

4 Mariánský sloup

5 Socha Svatého Gottharda

6 Zvonice - Hodinová věž

7 Kaple Bolestné Panny Marie

8 Krodešova kaplička

9 Husův památník

10 Památník obětem 1.světové války

11 Škola

12 Radnice

13 Muzeum

14 Knihovna – Karla Houžvičky Viky

15 Poznáš, které památky jsou na obrázku?

16

17

18

19

20 KŘÍŽOVKA Název sloupu na náměstí Významná budova na náměstí Název zvonice ……….. věž Kaple Panny …………………….. Název náměstí Kostel Svatého …………………..

21 KŘÍŽOVKA - řešení MARIÁNSKÝ ŠKOLA HODINOVÁ BOLESTNÉ PALACKÉHO APOLINÁŘE Název sloupu na náměstí Významná budova na náměstí Název zvonice ……….. věž Kaple Panny …………………….. Název náměstí Kostel Svatého …………………..

22 Náměty na činnosti: Vycházka po stopách historie našeho města. Zjisti více informací o těchto památkách. (knihovna, kronika města) Nakresli si obrázek některé památky a udělejte si ve třídě výstavku.

23 Použité zdroje a materiály: Fotografie z archivu autora


Stáhnout ppt "Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_4.2.5 Naše obec Název sady: Člověk a jeho svět 3. ročník Číslo projektu:"

Podobné prezentace


Reklamy Google