Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Praxe 2015 Birmingham ONDŘEJ DRAHORÁD. Výběrové řízení Výběrové řízení na naší škole probíhalo ve dvou krocích: Nejdříve všichni, kdo měli zájem o praxe.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Praxe 2015 Birmingham ONDŘEJ DRAHORÁD. Výběrové řízení Výběrové řízení na naší škole probíhalo ve dvou krocích: Nejdříve všichni, kdo měli zájem o praxe."— Transkript prezentace:

1 Praxe 2015 Birmingham ONDŘEJ DRAHORÁD

2 Výběrové řízení Výběrové řízení na naší škole probíhalo ve dvou krocích: Nejdříve všichni, kdo měli zájem o praxe v Anglii, museli vyplnit dotazník, ve kterém měli napsat jaká je jejich motivace, silné stránky a co si myslí, že jim praxe v zahraničí přinesou. Ve druhé fázi bylo cca 60 studentů vybráno na pohovor s učiteli AJ a třídními učiteli. Na základě tohoto pohovoru bylo vybráno 21 studentů a dva náhradníci.

3 Jazyková příprava  Ještě před odjezdem na praxe musela naše skupina absolvovat jazykovou přípravu, která probíhala pod vedením našich učitelů angličtiny nad rámec výuky v rozsahu cca 50 hodin. V polovině jsme se učili obchodní výrazy a formální používání angličtiny a ve druhé polovině naopak každodenní slovní zásobu a výrazy používané v běžném životě.  Druhou částí jazykové přípravy byl společně strávený víkend na Mísečkách, kde jsme měli několik hodin angličtiny denně a zbytek času jsme strávili teambuildingovými aktivitami.

4 Doprava  Do Anglie jsme letěli letadlem s přestupem v Amsterdamu. Na letišti v Birminghamu na nás už čekala Yvonne z agentury Placement Praktikum, která nám zařizovala ubytování a pracovní umístění v Birminghamu. Yvonne nám rozdala obálky s dokumenty, instrukcemi, jízdními řády a dalšími potřebnými věcmi a řekla nám něco málo o městě.  K dopravě po městě jsme používali hlavně autobusy, na které jsme měli předplacenou měsíční jízdenku. Ze začátku jsme měli problém se v jízdním řádu autobusů vyznat, ale brzy jsme si zvykli.

5 Praxe  Já jsem pracoval ve firmě The Grange, která se zabývá prodejem airsoftového a paintballového vybavení a také organizací různých roleplayingových akcí a airsoftových bitev.  Moje pracovní úkoly ve firmě byly různé. První týden jsem pracoval na překladu webového obchodu společnosti. Překládal jsem jak zákaznickou sekci, tak také sekci administrativy a názvy veškerého zboží. Na konci týdne jsem ve firmě pomáhal při inventuře.  Ubytován jsem byl na Solihull College (ubytování internátového typu – bydlel jsem sám na pokoji, který měl společnou kuchyň a společenskou místnost s dalšími 4 pokoji). Stravování jsem měl formou self-cateringu.

6  Ve volném čase jsme se vydali na několik výletů například do Stratfordu nebo Oxfordu. Ve zbytku volného času jsme sledovali právě probíhající MS v hokeji, chodili do restaurací nebo do kina.  Veškeré své pracovní aktivity jsme museli dokumentovat formou pracovního deníku, který jsme zasílali ke kontrole zpátky do ČR. Dostali jsme také za úkol zapisovat si anglické výrazy, které neznáme nebo výrazy, které jsme často používali a vytvořit z nich jakýsi slovník.  Hrobka Shakespeara ve Stratfordu

7 Dokumenty  Vzhledem k tomu, že celá naše praxe byla financována z grantu EU, musela být řádně zdokumentována. Dokumenty o praxi byly tyto:  Europass Mobility – dokument s podrobnými údaji o obsahu a výstupech praxe  Závěrečná zpráva – zpráva ve které jsme měli my sami zhodnotit naši praxi a ubytování.  Reference od zaměstnavatele.  Placement Evaluation – dokument, ve kterém nás naši zaměstnavatelé zhodnotili.

8 Financování  Praxe byla kompletně financována z grantu EU prostřednictvím programu Erasmus+.  Z těchto peněz jsme měli zaplacené letenky, pojištění, ubytování a cestování MHD.

9 Zhodnocení praxe  Celkově hodnotím praxi jako velice podařenou. Největším přínosem byly nabyté pracovní zkušenosti, prohloubení jazykových znalostí a poznání odlišné kultury. Já osobně bych si praxi rád prodloužil o další měsíc.  Všichni lidé na mém pracovišti i v mém okolí mě překvapili tím, že byli velice vstřícní a ochotní. Měli trpělivost a pokud jsem něčemu nerozuměl vždy mi poradili. Hlavně proto mě mé pracovní umístění velice potěšilo a lidi z The Grange jsem si oblíbil.


Stáhnout ppt "Praxe 2015 Birmingham ONDŘEJ DRAHORÁD. Výběrové řízení Výběrové řízení na naší škole probíhalo ve dvou krocích: Nejdříve všichni, kdo měli zájem o praxe."

Podobné prezentace


Reklamy Google