Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

VY_32_INOVACE_15_PRAKTICKÉ ČINNOSTI

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "VY_32_INOVACE_15_PRAKTICKÉ ČINNOSTI"— Transkript prezentace:

1 VY_32_INOVACE_15_PRAKTICKÉ ČINNOSTI
POLÉVKY Příjemce: ZŠ Břidličná, okres Bruntál Komenského 360 79351 Břidličná Doporučeno pro: ročník Předmět: Praktické činnosti Autor: Bc. Klára Ujfaluši INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁNÍ

2 „Polévka je grunt“ Znáš toto přísloví? Vysvětli co znamená….
Klikni na obrázek

3 ROZDĚLENÍ POLÉVEK 1) VÝVAR - z masa, zeleniny, obilovin, luštěnin,…
a) čistý b) se zavářkou ( kapání, knedlíčky, krupice,…) 2 c) s vložkou ( krutony, nudle, smažené bublinky,…)

4 ROZDĚLENÍ POLÉVEK 2) ZAHUŠTĚNÉ (PŘESNÍDÁVKOVÉ)
-husté, energeticky vydatnější 3 Zahušťujeme: a) zásmažkou ( jíška) 4 - opražená mouka s tukem b) záklechtkou - mouka s vodou (mlékem)

5 ROZDĚLENÍ POLÉVEK 3) OVOCNÉ - vhodné pro děti
5 - vhodné pro děti - využití sezónního ovoce - podávají se studené 6 7

6 RECEPTY Klikni na obrázek

7 PODÁVÁNÍ POLÉVEK v polévkovém talíři b) z bujonového šálku
8 b) z bujonového šálku c) z teriny – polévková mísa d) speciální podávání 10 9 11

8 DOBROU CHUŤ

9 Použité obrázky z webu Office.com
8,11 („Se souhlasem Michaela Klímy“ – 10. listopadu 2011 Použité obrázky z webu Office.com 3, 4, 7 1,2,5,6,9 [cit Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW:


Stáhnout ppt "VY_32_INOVACE_15_PRAKTICKÉ ČINNOSTI"

Podobné prezentace


Reklamy Google