Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Technologie přípravy pokrmů 1. ročník - hotelnictví

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Technologie přípravy pokrmů 1. ročník - hotelnictví"— Transkript prezentace:

1 Technologie přípravy pokrmů 1. ročník - hotelnictví
ÚVOD

2 Podklady pro výuku Povinné podklady Nepovinné www.kulinarskeumeni.cz
E-learning SOSTP.CZ Nepovinné Učebnice SSSS Ostrava Hrabůvka

3 Doporučená literatura

4 Tvorba receptů a práce s recepturami Práce s noži
Obsah 1. ročník 1. pololetí Úvod Tvorba receptů a práce s recepturami Práce s noži Předběžná příprava surovin Základní tepelné úpravy Příprava vývarů Příprava polévek Příprava příloh a bezmasých pokrmů Pololetní zkouška

5 Kulinářská technika vaření Kulinářská technika dušení
Obsah 1. ročník 2. pololetí Kulinářská technika vaření Kulinářská technika dušení Kulinářská technika pečení Pokrmy z mletých mas s využitím KT Pokrmy z ryb, mořských plodů a ostatních mas s využitím KT Ročníková zkouška

6 Využití projektu Kulinářské umění
Teoretická část Seznámení se s teoretickými znalostmi potřebnými pro zvládnutí praktické části Využití projektu Kulinářské umění

7 Práce ve skupině Společné hodnocení Úklid pracoviště Praktická část
Nácvik kulinářských technik Příprava pokrmů s využitím kulinářských technik Společné hodnocení Úklid pracoviště

8 Vybavení pro praktickou část
30,- Kč za každý seminář na suroviny Čisté kuchařské oblečení Předepsaný rondon Kuchařské kalhoty Pokrývku hlavy Zástěru Pracovní obuv Vlastní nože Zdravotní průkaz

9 Hodnocení Seminární práce 1x za pololetí
Prezentace dle zadaného tématu Písemná zkouška 2x Formou testových otázek + psané otázky Každé praktické cvičení v kuchyni Hygiena (oblečení, čistota na pracovišti) Technologický postup Prezentace a chuť pokrmu Chování Příprava pokrmů dle zadání – leden, červen


Stáhnout ppt "Technologie přípravy pokrmů 1. ročník - hotelnictví"

Podobné prezentace


Reklamy Google