Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Vsetín proti chudobě Vsetínské školy pro lepší svět Vsetín,

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Vsetín proti chudobě Vsetínské školy pro lepší svět Vsetín,"— Transkript prezentace:

1 Vsetín proti chudobě Vsetínské školy pro lepší svět Vsetín, 21.9.2015

2 Žákovské sympozium o globálních problémech

3 O kampani Každé tři vteřiny na naší planetě umírá dítě v důsledku extrémní chudoby - z hladu, kvůli nedostatku kvalitní vody nebo na nemoci, kterým lze předcházet. Každý den takřka 30 tisíc dětí. Za rok 2005 tak ze světa zbytečně odešlo více dětí než má celá Česká republika obyvatel. V poslední době se objevily ojedinělé příležitosti, jak zmobilizovat naše zdroje a schopnosti a zvrátit tuto ostudnou situaci.

4 O kampani Každý z nás pro to ale musí něco udělat. Čím více nás bude, tím větší šance je, že naše politické reprezentace na české a evropské úrovni přijmou rozhodné a provázané kroky k nápravě v oblasti rozvojové pomoci, obchodu a zadlužení, v oblasti životního prostředí a rovných vztahů mezi ženami a muži.

5 O kampani Proto se koalice českých nevládních a neziskových organizací sdružila v celonárodní obdobě kampaní organizovaných občanskou společností ve Velké Británii a v dalších evropských a především neevropských zemích v rámci Globální výzvy k akcím proti chudobě.

6 Vsetínská akce na podporu kampaně v roce 2013
Vsetín proti chudobě – Vsetínské školy pro vodu.

7 Vsetínská akce na podporu kampaně v roce 2013
Děti 5 vsetínských základních škol přepravily 393 litrů vody, což firma eSports Vsetín ohodnotila částkou Kč. Účastníci pak sami rozhodli, jaký projekt podpoří. Celá částka byla zaslána na účet ADRY, pro slum Čalantika v Bangladéši.

8 A jak peníze našly své místo?
Zde je odpověď: „Jménem nevládní organizace ADRA i bangladéšských dětí ze slumu Čalantika bychom vám chtěli poděkovat za zapojení se do akce Vsetín proti chudobě a za váš finanční dar Kč na podporu dostupnosti pitné vody. Pro toto centrum jsme díky vaší podpoře zakoupili filtr na vodu, který zajistí kvalitní pitnou vodu všem dětem, které centrum navštěvují, i jejich učitelům. Jedná se o pětifázový čistící filtr, který zajistí až 400 litrů pitné vody denně, tedy dostatek pro všech 50 dětí ze slumu, které centrum navštěvují. Prozatím se musela voda pro děti převařovat, což nezajistilo zdravotně nezávadnou vodu, protože pouhým převařováním se neodstraní všechny škodlivé látky. Filtr na vodu také ušetří čas, protože převařování dostatku vody pro 50 dětí bylo časově a logisticky náročné…

9 Vsetínská akce na podporu kampaně v roce 2014
Vsetín proti chudobě - Vsetínské školy pro lepší svět Žákovské sympózium o globálních problémech 22. října v budově Maštalisek, Vsetín. Žáci pěti vsetínských škol společně vybrali 2 projekty, na které byla zaslána finanční podpora: Projekt Krmte hladové, Zimbabwe, částka Kč

10 Vsetínská akce na podporu kampaně v roce 2014
Slumové centrum Čalantika, podpora vzdělávání dětí nákupem pomůcek, částka Kč, Partnerem akce byla již podruhé firma eSPORTS.cz. Děkujeme.

11 Centrum Čalantika Čalantika je určeno pro děti a jejich rodiny ze stejnojmenného chudinského slumu v hlavním městě Bangladéše, Dháce. Toto vzdělávací a volnočasové centrum otevřela organizace ADRA za podpory dárců v létě Padesáti dětem z chudinského slumu pomáhá chodit do školy a získat vzdělání, ke kterému by se jinak nedostaly. Děti zde dostávají také výživné jídlo a mají přístup k lékařské péči.

12 Centrum Čalantika Více o slumovém centru Čalantika se můžete
dočíst na:

13 Vsetínská akce na podporu kampaně v roce 2015
Vsetín proti chudobě - Vsetínské školy pro lepší svět Žákovské sympózium o globálních problémech II Týmy základních škol Vsetín Sychrov, Rokytnice, Trávníky, Ohrada, Luh a Integra.

14 Děkujeme, že pomáháte s námi. LÍSKA, z. s. M
Děkujeme, že pomáháte s námi. LÍSKA, z.s. M. Urbánka 436, Rokytnice - Základní škola • Vsetín


Stáhnout ppt "Vsetín proti chudobě Vsetínské školy pro lepší svět Vsetín,"

Podobné prezentace


Reklamy Google