Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

ZNAMENÍ 7 JEŽÍŠOVÝCH ZÁZRAKŮ O NĚČEM VÍC ALIANČNÍ TÝDEN MODLITEB 2014.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "ZNAMENÍ 7 JEŽÍŠOVÝCH ZÁZRAKŮ O NĚČEM VÍC ALIANČNÍ TÝDEN MODLITEB 2014."— Transkript prezentace:

1 ZNAMENÍ 7 JEŽÍŠOVÝCH ZÁZRAKŮ O NĚČEM VÍC ALIANČNÍ TÝDEN MODLITEB 2014

2 Mnoho lidí dnes čelí zadluženosti nebo finančním obtížím a chybí jim i v rámci církve adekvátní podpora a vyučování.

3 Situace v ČR Počet zadlužených osob, které nezvládají své dluhy splácet meziročně roste, v roce 2012 přesáhl osm procent (8,15%). Podle krajů : Ústecký 14,85%; Karlovarský 14%; Vysočina a Zlín 6%; Moravskoslezský 9,9%; Středočeský 8%; Praha a Pardubický 6,8% Polovina domácností nemá žádný systém sledování svých výdajů. (STEM/MARK 11/2012)

4 Výzva pro církev Jako křesťané máme tendenci přejímat hodnoty a názory „světa“ v oblasti financí a co bylo dříve nemyslitelné přijímat jako přirozené. Kultura štědrosti a dobrého správcovství je pro církev stále výzvou, kterou ještě posílily církevní restituce, které nás staví a budou stavět pod drobnohled společnosti a médií. Masivní zadlužování je hrozbou pro svobodu ve službě a je zároveň pastorační výzvou pro mnohé sbory, kam se potřební obracejí o pomoc.

5 Duchovní problém Finanční problémy jsou často jen špičkou ledovce.

6 Finanční kompas Je projekt České evangelikální aliance zaměřený na rozvoj zdravého přístupu k financím a správcovství z křesťanského pohledu. Reaguje na potřebu jednotlivců i sborů, které tuto oblast vnímají jako stále důležitější. Zaplňuje „mezeru na trhu“ biblického vzdělávání, řeší absenci biblických měřítek při finančních rozhodnutích. www.financni-kompas.cz

7 Vize Finančního kompasu Aby každý člověk mohl skrze hluboký vztah s Bohem v pokoji a svobodě štědrým způsobem žít, dávat, tvořit i vést a být dobrým správcem toho, co mu bylo svěřeno.

8 Finanční kompas Kniha – Peníze až na druhém místě Materiály pro skupinky, rodiny i sbory Praktické nástroje pro rodinné rozpočty, dluhové poradenství, rozvoj štědrosti Školení a podpora skupin „Biblického studia financí“ Web www.financni-kompas.cz obsahující také video a audio materiály, podklady k vyučování atd.www.financni-kompas.cz

9 Sbírka v rámci ATM 2014 V rámci ATM můžete svými dary podpořit projekt Finanční kompas nebo další službu ČEA. V současnosti hledáme prostředky na vydávání dalších materiálů a překlad materiálů pro děti. Své dary na službu ČEA můžete zasílat s variabilním symbolem 2114 na účet : 138 083 59 / 0800 Chcete-li podpořit projekt Finanční kompas, použijte variabilní symbol 2179.

10 Chcete poslat dar hned teď ? Můžete použít naši online dárcovskou bránu na www.financni-kompas.czwww.financni-kompas.cz nebo www.ea.czwww.ea.cz Během naší více než dvacetileté cesty jsme poznali mnoho skvělých lidí, kteří se nějakým způsobem podíleli na spolupráci mezi křesťany a službě ČEA a činili tak dobrovolně, z prostého nadšení či přesvědčení. Jejich snažení však není myslitelné bez dárců, kteří vedeni dobrou vůlí a porozuměním pro to, na čem společně pracujeme, podporují jednotlivé projekty Evangelikální aliance, a kteří se stali našimi partnery. Děkujeme za vaši podporu.


Stáhnout ppt "ZNAMENÍ 7 JEŽÍŠOVÝCH ZÁZRAKŮ O NĚČEM VÍC ALIANČNÍ TÝDEN MODLITEB 2014."

Podobné prezentace


Reklamy Google