Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Ročník: 3. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh: Sportovní hry Téma: Házená – průpravné hry Jméno autora: Mgr. Renata Kynzlová Vytvořeno dne:

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Ročník: 3. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh: Sportovní hry Téma: Házená – průpravné hry Jméno autora: Mgr. Renata Kynzlová Vytvořeno dne:"— Transkript prezentace:

1 Ročník: 3. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh: Sportovní hry Téma: Házená – průpravné hry Jméno autora: Mgr. Renata Kynzlová Vytvořeno dne: 5. září 2012 Metodický popis, (anotace): Podpora hodiny Sportovní hry

2 Házená - průpravné hry

3 Honba za míčem v kruhu  Hráči utvoří kruh čelem do středu a přihrávají si míč.  Hráč stojící uprostřed kruhu se snaží míč chytit, nebo se ho alespoň dotknout.  Podaří-li se mu to, vystřídá jej poslední házející hráč.

4 Házená do dílu bedny  Hrají dvě družstva dle pravidel házené.  Na obou polovinách hřiště je vzadu kruh a poloměru 6m a v něm je brankářem chráněn na bok ležící díl bedny.  Branka platí, když se podaří, prostřelit míč dílem bedny v soupeřově poli.  Nesmí se vkročit do brankoviště. Pokud se tak stane, znamená to ztrátu míče.  Pomůcky: míč, dílbedny

5 Házená na nářadí.  Ve středu hřiště je kruh o poloměru 6 m a v něm stojí koza (či jiné tělocvičné nářadí).  Družstva hrají podle pravidel házené, obě útočí a obě brání.  Úkolem je zasáhnout kozu atím získat bod.  Pomůcky: tělocvičné nářadí např. koza a míč

6 Malá házená.  Obě zadní stěny do výše cca vzpažení (u mladších dětí po ramena) znamenají branku.  Úkolem družstev je dát branku soupeřům.  Uprostřed hřiště je odhodová čára, která se nesmí překročit.  S míčem je možno udělat stejně jako v házené 3 kroky.  Pozn. Velikost hřiště (odhodové plochy) něníme dle věku a schopností hráčů.

7 Použité zdroje: vlastní


Stáhnout ppt "Ročník: 3. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh: Sportovní hry Téma: Házená – průpravné hry Jméno autora: Mgr. Renata Kynzlová Vytvořeno dne:"

Podobné prezentace


Reklamy Google