Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Luboš Charvát KTV FPE ZČU v Plzni 2012

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Luboš Charvát KTV FPE ZČU v Plzni 2012"— Transkript prezentace:

1 Luboš Charvát KTV FPE ZČU v Plzni 2012
Florbal Luboš Charvát KTV FPE ZČU v Plzni 2012

2 Hrací plocha Hřiště je obdélníkové
Rozměry hřiště 36 – 44 m x 18 – 22 m. Hřiště je ohraničeno mantinely se zaoblenými rohy

3 Prostory pro střídání, trestné lavice a zapisovatelský stolek
Prostory pro střídání o délce 10 m jsou vyznačeny podél jedné z dlouhých stran hřiště, 5 m od středové čáry Zapisovatelský stolek a trestné lavice jsou umístěny naproti prostorům pro střídání u středové čáry.

4 Brány Brány schválené IFF a příslušně označené musí tyčkami stát na vyznačených bodech. Otevřené části obou brán směřují ke středovému bodu. Rozměry 160 x 115 cm

5 Hrací doba Normální hrací čas Prodloužení
3 x 20 minut se dvěma desetiminutovými přestávkami, během nichž si družstva musí vyměnit strany. Hrací čas je čistý. Prodloužení 10 minutové prodloužení hrané dokud jedno z družstev nevstřelí branku. Trestná střílení po prodloužení Pět hráčů v poli z každého družstva, poté náhlá smrt

6 Účastníci hry Hráči Brankář Rozhodčí maximálně 20 hráčů
během hry smí být na hřišti z každého družstva současně maximálně šest hráčů (5 + 1 nebo 6 hráčů) Brankář Nemá hokejku Pokud brankář během hry opustí velké brankoviště, je považován za hráče v poli, dočasně bez hokejky, dokud se nevrátí zpět. Toto pravidlo neplatí ve spojení s výhozem. Rozhodčí Utkání je kontrolováno a řízeno dvěma rozhodčími s rovnocennou autoritou.

7 VÝSTROJ Všichni hráči v poli musí mít oblečeny dresy skládající se z trika, trenýrek a štulpen. Všichni brankáři musí mít oblečeny dlouhé kalhoty a triko. Všichni hráči musí mít obuv. Brankář musí mít nasazenou příslušně označenou obličejovou masku.

8 Hokejka Čepel nesmí být ostrá, zahnutí čepele nesmí přesáhnout 30 mm. Značka nejnižšího možného držení hole, 10 mm široká, je ve výšce 240 mm od spodního konce. Tvrdost a výška hokejky Míček Je kulatý s průměrem 72 mm. Míč má 26 otvorů, každý o průměru 10 mm.

9 Standardní situace Vhazování
Na začátku každé třetiny nebo pro potvrzení regulérně vstřelené branky se vhazování provádí na středovém bodě. Pokud je hra přerušena a žádnému z družstev nelze udělit rozehrání provádí se na nejbližším bodě pro vhazování podle polohy míče při přerušení. Z vhazování je možno přímo vstřelit branku.

10 Standardní situace Rozehrání
Opustí-li míč hřiště, rozehrání provede družstvo, které se neprovinilo. Provádí se v místě, kde míč opustil hrací plochu, 1,5 metru od mantinelu, avšak nikdy za pomyslnou prodlouženou brankovou čarou. Hráči bránícího družstva okamžitě a bez výzvy rozhodčích zaujmou postavení alespoň 3 m od míče, včetně hokejky. Z rozehrání je možno přímo vstřelit branku

11 Standardní situace Volný úder
Pokud dojde k přestupku vedoucímu k volnému úderu, bude družstvo, které se neprovinilo, provádět volný úder. Míč musí být rozehrán hokejkou Hráč provádějící volný úder se nesmí dotknout míče podruhé, dokud se míče nedotkne jiný hráč nebo výstroj jiného hráče. Z volného úderu je možno přímo vstřelit branku.

12 Standardní situace Trestné střílení
Trestné střílení se provádí ze středového bodu. Hráč provádějící trestné střílení musí mít během celého trestného střílení míč neustále v pohybu vpřed. Jakmile brankář tečuje míč, hráč provádějící trestné střílení se nesmí znovu dotknout míče během tohoto trestného střílení.

13 Signály rozhodčích Vhazování Rozehrání Volný úder Branka

14 Zajímavosti z historie
První plastová hokejka Cosom byla ve Švédsku představena v roce Poté vzniklo mnoho různých variant her s míčky a puky, které se ve Švédsku začaly hrát. V polovině sedmdesátých let vznikla myšlenka na založení JEDNOHO sportu, který by využíval Cosom hokejky a byl ovlivněn basketbalem a ledním hokejem. První národní florbalová federace na světě, SIBF, byla založena v roce 1981 ve Švédsku. První oficiální pravidla jsou z roku 1983.


Stáhnout ppt "Luboš Charvát KTV FPE ZČU v Plzni 2012"

Podobné prezentace


Reklamy Google