Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

 Široké okolí města Mikulov je začleněno do Chráněné krajinné oblasti Pálava. Jedná se o krajinný komplex Pavlovských vrchů a údolní nivy řeky Dyje chráněný.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: " Široké okolí města Mikulov je začleněno do Chráněné krajinné oblasti Pálava. Jedná se o krajinný komplex Pavlovských vrchů a údolní nivy řeky Dyje chráněný."— Transkript prezentace:

1

2  Široké okolí města Mikulov je začleněno do Chráněné krajinné oblasti Pálava. Jedná se o krajinný komplex Pavlovských vrchů a údolní nivy řeky Dyje chráněný od roku 1976, který byl v roce 1986 zapsán na seznam biosférických rezervací UNESCO.

3  Svatý kopeček je jeden z kopců Pavlovských vrchů o výšce 363 m. Tvoří spolu se zvonicí a kaplí Sv. Šebestiána významnou krajinnou dominantu nad Mikulovem. Menší kaple sv. Rosálie a kaple sv. Barbory se nachází za těmito dvěma dominantami. Kaple Božího hrobu zaklenutá kopulí je na turistické stezce v navazujícím lesním porostu.  Oblast Svatého kopečku v minulosti sloužila jako pastviny pro dobytek.

4  Též Dívčí hrady nebo Maidenburg jsou zřícenina gotického hradu tvořící dominantu severního okraje hřebene masívu Děvín, nejvyššího vrcholu Pavlovských vrchů na jižní Moravě. Nachází se na vápencové skále vypínající se do nadmořské výšky 428 m. n. m.

5  Vrchy Děvín jsou nejvýznamnějšími bradly Pavlovských vrchů.  Výška: 280 – 555 m. n. m.  Na vrcholu Děvína bylo vojenské signální zařízení, v roce 1976 přibyl televizní vysílač.

6 Svatý kopeček Děvín Zřícenina hradu Děvičky

7  Někdy také Pálava, oba názvy odvozeny od obce Pavlov, jsou vápencovým útvarem, který se táhne na jihu Moravy od obce Pavlov.  Děvín je nejvyšší hora Pálavy.

8  Petr Urbánek  9.B  27.3.2014


Stáhnout ppt " Široké okolí města Mikulov je začleněno do Chráněné krajinné oblasti Pálava. Jedná se o krajinný komplex Pavlovských vrchů a údolní nivy řeky Dyje chráněný."

Podobné prezentace


Reklamy Google