Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Vítejte v Písmenkově seznamte se s písmenkem E, e Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Edita Havránková. Dostupné z Metodického.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Vítejte v Písmenkově seznamte se s písmenkem E, e Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Edita Havránková. Dostupné z Metodického."— Transkript prezentace:

1 Vítejte v Písmenkově seznamte se s písmenkem E, e Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Edita Havránková. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV). Klikej!

2 Představuje se vám písmenko E e

3 E e E e E e E e Eskymáci, eskymáci, za zmrzlinu neutrácí. Klouzají se, sáňkují, ze sněhu se radují.

4 Teď si budeme povídat o slovech, která začínají od písmene E, e:  Uhodnete to? Na své zbroji to nosili rytíři, aby bylo jasné, k jakému vojsku patří. Na své zbroji to nosili rytíři, aby bylo jasné, k jakému vojsku patří.

5 Jistě máte doma troubu, žehličku......aby tyto věci fungovaly, potřebujeme k tomu..........

6 Mňam, mňam, mají to rády myšky, ale i lidé: Mňam!

7 Tenhle chytrý kluk se jmenuje Eda...  Jaká další jména od E znáte?

8 Cestujete s rodiči do ciziny?  Pak jistě znáte tyto peníze...

9 Podobné jméno má i světadíl, ve kterém žijeme...  Jmenuje se............

10 Písmenem E začíná také země, pro kterou jsou typické:  pyramidy  sfingy  mumie  faraoni  Je to......

11 Skutečně jste uhodli všechna slova? Tak si je teď zopakujeme:

12 A jaké písmenko jsme se dnes naučili?

13 No prostě, kdo umí, ten umí! A co si za to zasloužíte? A co si za to zasloužíte? Velikou Velikou

14 Zdroje: Uveřejněné odkazy [cit. 2011-04-22]. Dostupné pod licencí Public domain na WWW: Fotografie eskymáka: Fotografie eskymáka: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Inuit_man_by_Curtis_-_Noatak_AK.jpg Obrázek erbu: Obrázek erbu: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:P%C5%99emyslovci_erb.svg http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Coa_Hungary_Country_History_(855-1301).svg http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Microwave.750pix.jpg Obrázek myšky: Obrázek myšky: http://www.clker.com/clipart-10436.html Obrázek chlapce: Obrázek chlapce: http://www.clker.com/clipart-15943.html Symbol eur: Symbol eur: http://www.clker.com/clipart-15873.html Mapa Evropy: Mapa Evropy: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:EU_location_CZE.png Číslice jedna: Číslice jedna: http://www.clker.com/clipart-number-one.html Uveřejněné odkazy [cit. 2011-04-22]. Dostupné pod licencí Creative Commons na WWW: Uveřejněné odkazy [cit. 2011-04-22]. Dostupné pod licencí Creative Commons na WWW: ODEJEA. Obrázek erbu: ODEJEA. Obrázek erbu: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Armoiries_Grande-Bretagne_1603.png KMJ. Obrázky el. spotřebičů: KMJ. Obrázky el. spotřebičů: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Gluehlampe_01_KMJ.jpg LI/SUNG. Obrázky el. spotřebičů: LI/SUNG. Obrázky el. spotřebičů: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Electric_iron_lie.jpg RANVEIG. Fotografie ementálu: RANVEIG. Fotografie ementálu: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Emmentaler.jpg SUWA. Mince euro: SUWA. Mince euro: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:2011_03_16_eesti_eurom%C3%BCndid.jpg HAJOR. Fotografie pyramidy: HAJOR. Fotografie pyramidy: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Egypt.Dashur.RedPyramid.01.jpg JANMOD. Fotografie sfingy: JANMOD. Fotografie sfingy: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Six_sphinxes_Serapeum_at_Saqqara_Louvre.JPG GUILLAUME BLANCHARD. Fotografie sarkofágu: GUILLAUME BLANCHARD. Fotografie sarkofágu: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Egypte_louvre_004.jpg


Stáhnout ppt "Vítejte v Písmenkově seznamte se s písmenkem E, e Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Edita Havránková. Dostupné z Metodického."

Podobné prezentace


Reklamy Google