Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Vítáme vás u našeho projektu Zpracovali: Anna Klusáková Anna Rubínová Bára Dvo ř áková David Jílek Marie Táflová Kate ř ina Svátková Saša Chalupská Jakub.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Vítáme vás u našeho projektu Zpracovali: Anna Klusáková Anna Rubínová Bára Dvo ř áková David Jílek Marie Táflová Kate ř ina Svátková Saša Chalupská Jakub."— Transkript prezentace:

1 Vítáme vás u našeho projektu Zpracovali: Anna Klusáková Anna Rubínová Bára Dvo ř áková David Jílek Marie Táflová Kate ř ina Svátková Saša Chalupská Jakub Hotovec

2 Voda v mém životě

3 Spotřeba vody v domácnosti Nejvíce vody se spotřebuje na osobní hygienu Poté na WC Na praní a úklid všeobecně Příprava jídla a mytí nádobí Zalévání květin atd.. Mytí rukou Pití

4

5 Nahrazení pitnou vodu deš ť ovou Mnoho věcí by se dalo nahradit!!!!!!!!!!!!!!

6 VODA V DOMÁCNOSTI

7 Kolik litr ů … Vana vody-100-200 litrů Sprchování(1-2 min.)-30-50 litrů Mytí rukou(10s.)-3 litry Čištění zubů-2 deci

8 Kolik stojí… Vana vody-8 Kč Sprcha-3 Kč Mytí rukou(10 s.)-27 haléřů Čištění zubů-17 haléřů

9 Obsah vody v limonádách Zpočátku byl tento nápoj tvořený dvěma hlavními ingrediencemi, výtažky koky a ořechu koly, s obsahem kokainu a kofeinu, a obsahoval také víno. Brzy z receptury ubylo víno a Coca-Cola se stala nealkoholickým nápojem, který byl propagován jako posilující prostředek pro osvěžení ducha, proti bolestem hlavy a únavě a pro rekonvalescenci po chřipce. Roku 1888 byla obyčejná voda nahrazena sodovkou. Roku 1903 či 1904 kvůli tlaku veřejného mínění přestal být kokain do Coca-Coly přidáván a byl nahrazen zvýšením obsahu kofeinu. Zpočátku byl tento nápoj tvořený dvěma hlavními ingrediencemi, výtažky koky a ořechu koly, s obsahem kokainu a kofeinu, a obsahoval také víno. Brzy z receptury ubylo víno a Coca-Cola se stala nealkoholickým nápojem, který byl propagován jako posilující prostředek pro osvěžení ducha, proti bolestem hlavy a únavě a pro rekonvalescenci po chřipce. Roku 1888 byla obyčejná voda nahrazena sodovkou. Roku 1903 či 1904 kvůli tlaku veřejného mínění přestal být kokain do Coca-Coly přidáván a byl nahrazen zvýšením obsahu kofeinu. voda, cukr (9 g/100 ml), pomerančová šťáva (3%) z koncentrátu, pomerančový extrakt, oxid uhličitý, regulátor kyselosti: kyselina citronová, přírodní pomerančové aroma, antioxidant: kyselina askorbová, stabilizátor: guma guar, barvivo: směs karotenů.

10 Čističky Písková čistička.Voda protéká pískem a zanechává na něm hrubé nečistoty.

11 Co obsahuje špinavá voda? Mýdla Šampony Exkrementy Zbytky jídla Bakterie Nikdy nepijte teplou vodu!!Množí se v ní bakterie!! Prostě samé hnusné věci!!!!!!!!

12 Koloběh vody!

13 D Ě KUJEME ZA POZORNOST

14 Zdroje www.zdravavyziva.cz www.wikipedia.cz www.idnes.cz www.google.com www.veolia.cz www.gifynena.cz


Stáhnout ppt "Vítáme vás u našeho projektu Zpracovali: Anna Klusáková Anna Rubínová Bára Dvo ř áková David Jílek Marie Táflová Kate ř ina Svátková Saša Chalupská Jakub."

Podobné prezentace


Reklamy Google