Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Význam vody pro člověka

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Význam vody pro člověka"— Transkript prezentace:

1 Význam vody pro člověka
…aneb co pro nás znamená voda

2 Voda Voda je prvek, který nikdo nevytvořil vznikla v přírodě. Voda má tři podoby:kapalná-voda,tuhá-led a plynná-pára.Člověk si ani nevšímá toho že kdybychom vodu neměli, nemohli bychom žít. Čím dál více se vodou plýtvá. Jestli chceme, abychom vody měli dostatek, neměli bychom s ní plýtvat,ale měli bychom si jí.Voda nám umožňuje věci, které bychom bez ní nemohli dělat a velmi by nám chyběla.

3 Pitná voda Vodní přehrady a nádrže také zásobují pitnou vodu pro všechny lidi na světě.Ale není jen obyčejná voda, limonáda také obsahuje vodu nebo káva, kterou vodou také zaléváme.

4 Voda na vaření Voda je pro nás také velmi důležitá pro vaření,bez vody bychom nemohli jíst polovinu jídla, které jíme dosud, protože obsahují vodu nebo se s vodou musí připravovat.A bez jídla bychom nepřežili.Např. polévka je tvořena převážně z vody.

5 Voda pro rekreaci Voda také slouží k účelům rekreace. Vodní nádrže, jezera, rybníky, ale i řeky. Také tato voda se dá využít. I voda v bazénech slouží k rekreacím.

6 Voda pro květiny Voda není důležitá jen pro nás je i důležitou součástí života rostlin.Rostliny ji ve svém životě potřebují stejně tak jako my. Bez vody by nemohli žít.

7 Voda pro zvířata Voda je také důležitou součástí života zvířat. Všechna zvířata, tak jako lidi, potřebují vodu, ať jsou malá nebo velká. Zvířata si vodu nemůžou koupit jako my, ale vždy si musí najít zásobárnu pitné vody.

8 Voda na mytí Vodu také velmi často využíváme při mytí oken, vytírání, mytí nádobí, mytí auta atd. Ale vodu využíváme i když se sprchujeme nebo koupeme. I když si to neuvědomujeme,tak při koupání spotřebujeme okolo 150 litrů vody.

9 Léčivá voda Voda také může léčit. Tyto léčivé prameny vzniknou třeba pozůstatkem sopečné činnosti.Jedny takové hory v Čechách jsou -nazývají se Doupovské hory. Jejich léčivé prameny využívají lázeňská města pro své lázně jako Karlovy Vary nebo Mariánské lázně.

10 To je konec! Zpracovala: Karolína Dvořáková


Stáhnout ppt "Význam vody pro člověka"

Podobné prezentace


Reklamy Google