Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Anotace Materiál je určen pro výuku předmětu Motorová vozidla u studijního oboru Autotronik a příbuzných učebních a studijních autooborů. Inovuje výuku.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Anotace Materiál je určen pro výuku předmětu Motorová vozidla u studijního oboru Autotronik a příbuzných učebních a studijních autooborů. Inovuje výuku."— Transkript prezentace:

1

2 Anotace Materiál je určen pro výuku předmětu Motorová vozidla u studijního oboru Autotronik a příbuzných učebních a studijních autooborů. Inovuje výuku použitím multimediálních pomůcek – prezentace s názornými obrázky a schématy doplněných textem podporujícím výklad učitele. Metodický pokyn Materiál používá učitel při výkladu – pro větší názornost a atraktivnost výuky a zároveň jej mohou využívat žáci pro domácí přípravu na výuku.

3 Diagnostika listových per a vinutých pružin Listová pera Listová pera mají nelineární charakteristiku. Nelineární charakteristika je dána: o Počtem listů o Rozměrem listů o Předpětím listů o Zavěšením na čepech o Montážní polohou

4 Diagnostika listových per a vinutých pružin Listová pera Vlastní diagnostika: o Vizuální kontrola (stavu, úplnosti, uložení) o Kontrola vzájemného tření (jednotlivých listů)

5 Diagnostika listových per a vinutých pružin Vinuté pružiny Charakteristika je dána: o Konstrukcí o Jejich průměrem o Průměrem drátu o Počtem závitů

6 Diagnostika listových per a vinutých pružin Kontrola vinuté pružiny 1. Upneme pružinu do přípravku 2. Stlačíme pružinu na předepsaný tlak 3. Odečteme sílu stlačení 4. Naměřené hodnoty porovnáme s předepsanými výrobcem = pokud není známá hodnota, porovnáváme obě pružiny náprav (rozdíl nesmí překročit 5%)

7 Diagnostika listových per a vinutých pružin Způsob kontroly

8 Diagnostika listových per a vinutých pružin Použitá literatura: o J. Čupera, P. Štěrba; AUTOMOBILY 7 Diagnostika motorových vozidel, vyd. 1;Brno 2007;ISBN 978- 80-903671-9-7


Stáhnout ppt "Anotace Materiál je určen pro výuku předmětu Motorová vozidla u studijního oboru Autotronik a příbuzných učebních a studijních autooborů. Inovuje výuku."

Podobné prezentace


Reklamy Google