Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Anotace Materiál je určen pro výuku předmětu Motorová vozidla u studijního oboru Autotronik a příbuzných učebních a studijních autooborů. Inovuje výuku.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Anotace Materiál je určen pro výuku předmětu Motorová vozidla u studijního oboru Autotronik a příbuzných učebních a studijních autooborů. Inovuje výuku."— Transkript prezentace:

1

2 Anotace Materiál je určen pro výuku předmětu Motorová vozidla u studijního oboru Autotronik a příbuzných učebních a studijních autooborů. Inovuje výuku použitím multimediálních pomůcek – prezentace s názornými obrázky a schématy doplněných textem podporujícím výklad učitele. Metodický pokyn Materiál používá učitel při výkladu – pro větší názornost a atraktivnost výuky a zároveň jej mohou využívat žáci pro domácí přípravu na výuku.

3 Disky Hlavní části 1. Disk 2. Ráfek Obě části jsou k sobě přinýtovány nebo přivařeny.

4 Disky Základní údaje o diskovém kole

5 Disky Ráfek Má za úkol: o Bezpečně připojit pneumatiku k ráfku o Přesně vést a přilnout pneumatiku k ráfku

6 Disky Označení Místo: je vylisováno na boku ráfku a je složeno z těchto hodnot 4 ½-o šířce ráfku J- symbol označující tvar a rozměr ramena ráfku X – znamená prohloubený ráfek 13 – údaj o průměru ráfku v anglických palcích, tedy průměr 13palců H – bezpečnostní výstupek 2 – oboustranný bezpečnostní výstupek 4 1/2Jx13 H2

7 Disky Další značení o FH – ploché vyvýšení jen na vnější dosedací ploše patky o FH2 - ploché vyvýšení na obou vnějších stranách dosedací plochy patky o S – symetrický ráfek o SDC- polo prohloubený ráfek o TD – SPECIÁLNÍ PROVEDENÍ RÁFKŮ(NIZKO PROFILOVÉ PNEUMATIKY)

8 Disky Další značení o ET – jedná se o velikost zálisu středu disku o ROZTEČE JEDNOTLIVÝCH OTVORŮ – 98,100,104 mm dle provedení náprav

9 Disky Otázky: 1. Jaký význam má označení ET? a)velikost rozteče b)hloubka zálisu c)jmenovitý průměr 2. Disk je: a)místo kam navlékáme pneumatiku b)konstrukční místo pro upevnění kola s nápravou c)vystřeďovací čep na nápravě Odpovědi: 1.b), 2.b)

10 Disky Použitá literatura: o K. Horejš, V. Motejl a kol., PŘÍRUČKA PRO ŘIDIČE A OPRAVÁŘE AUTOMOBILŮ I. DÍL PODVOZEK MOTOROVÉHO VOZIDLA, Liteera Brno 2008, ISBN 978-80-85763-42-3, 4.vyd., 358 s. o Z, Jan, B. Žďárský, J. Čupera, AUTOMOBILY PODVOZKY 1, nakl. Avid, Brno 2009, ISBN 978- 80- 87143- 11- 7 2. vyd., 245 s.


Stáhnout ppt "Anotace Materiál je určen pro výuku předmětu Motorová vozidla u studijního oboru Autotronik a příbuzných učebních a studijních autooborů. Inovuje výuku."

Podobné prezentace


Reklamy Google