Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Edita Havránková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 1802-4785, financovaného.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Edita Havránková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 1802-4785, financovaného."— Transkript prezentace:

1 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Edita Havránková. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze. KLIKEJ!

2 Červen Červen Červenec Červenec Srpen Srpen

3 Měsíc červen se jmenuje podle toho, že se červená (zraje) první ovoce. Poznáte jaké? Měsíc červen se jmenuje podle toho, že se červená (zraje) první ovoce. Poznáte jaké?

4 Jaké dobroty připravuje maminka z jahod? Jaké dobroty připravuje maminka z jahod?

5 V červnu se seká první tráva a suší se seno. Víte, co je to seno a k čemu slouží? Prohlédněte si fotografii, jak se seno dříve sklízelo. Znáte ještě staré nářadí k sekání trávy nebo obilí? Čím se seká tráva dnes? V červnu se seká první tráva a suší se seno. Víte, co je to seno a k čemu slouží? Prohlédněte si fotografii, jak se seno dříve sklízelo. Znáte ještě staré nářadí k sekání trávy nebo obilí? Čím se seká tráva dnes?

6 Bývají často bouřky Bývají často bouřky a prudké deště. a prudké deště.

7 Užíváme si i krásného počasí. Užíváme si i krásného počasí.

8 Sklízí se obilí, Sklízí se obilí, začínají žně: začínají žně:

9 Jedeme s rodiči na dovolenou. Jedeme s rodiči na dovolenou.

10 Srpen dostal jméno podle srpu (ten už známe). V tomto měsíci žně končí. Víte, co se dělá z obilí? Srpen dostal jméno podle srpu (ten už známe). V tomto měsíci žně končí. Víte, co se dělá z obilí?

11 Příroda hýří barvami Příroda hýří barvami − luční květy − luční květy Květiny na zahrádce Květiny na zahrádce

12 Po srpnu nás čeká měsíc září. Někteří z vás už půjdou do školy. Čeká je spousta nových kamarádů, ale také mnoho povinností. Ať se vám daří!

13 Zdroje: Uveřejněné odkazy [cit. 2011-05-09]. Dostupné pod licencí Public domain na WWW: Sluníčko: http://www.clker.com/clipart-sun-with-sunglasses.html Jahoda: http://www.clker.com/clipart-29010.html Plavání: http://www.clker.com/clipart-10706.html Ryba: http://www.clker.com/clipart-11832.html Třešně: http://www.clker.com/clipart-12578.html Jahody: http://www.clker.com/clipart-29823.html Maliny: http://www.clker.com/clipart-red-raspberry.html Déšť: http://www.clker.com/clipart-raining.html Kuře v pláštěnce: http://www.clker.com/clipart-spring-chicken.html Deštník: http://www.clker.com/clipart-umbrella-5.html Kbelíček: http://www.clker.com/clipart-14521.html Míč: http://www.clker.com/clipart-15496.html Hrad z písku: http://www.clker.com/clipart-sand-castle.html Sluníčko: http://www.clker.com/clipart-10753.html Obilí: http://www.clker.com/clipart-23775.html Karavan: http://www.clker.com/clipart-caravane.html Plážové auto: http://www.clker.com/clipart-2399.html Dort: http://www.clker.com/clipart-4108.html Motýl na květině: http://www.clker.com/clipart-butterfly-and-flowers.html Senoseč: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Heuen_um_1942.jpg Bazén: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Swim.devon.750pix.jpg Kombajn: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Trebbiatrice.jpg Pečivo: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:GrainProducts.jpg Bouře: http://gimp-savvy.com/cgi-bin/img.cgi?noac1CggYSdKbyI4421

14 Zdroje: Uveřejněné odkazy [cit. 2011-05-09]. Dostupné pod licencí Creative Commons na WWW: FIR0002. Maliny: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Raspberries.jpg CLAYQUOT. Třešně: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Cherries_summerland.jpg SPACEJ. Jahody: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Reife_Erdbeeren.jpg CHMEE2. Srp: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Sickle33.jpg CHMEE2. Kosa: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Scythes-czech.jpg ADRIAN.BENKO. Pšenice: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Wheat_field.jpg CHMEE2. Chléb: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:V%C3%BDroba_chleba_(38).JPG HUTSCHI. Rohlík: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Hoernchen.jpg A. KUNDELACH. Letní květiny: http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Sommerblumen01.JPG BROOKIE. Květiny na zahrádce: http://commons.wikimedia.org/wiki/File:SummerFlowers.jpg


Stáhnout ppt "Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Edita Havránková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 1802-4785, financovaného."

Podobné prezentace


Reklamy Google