Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

PRACOVNÍ LISTY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785,

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "PRACOVNÍ LISTY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785,"— Transkript prezentace:

1 PRACOVNÍ LISTY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

2 VLAJKA PREZIDENTA REPUBLIKY
Přiřaď obrázky k názvům: STÁTNÍ PEČEŤ STÁTNÍ VLAJKA VLAJKA PREZIDENTA REPUBLIKY STÁTNÍ ZNAK MALÝ STÁTNÍ ZNAK TRIKOLORA

3 Vysvětli, co znamenají obrázky:

4 Odpověz na následující otázky:
Jak se jmenuje hlavní město České republiky? Která řeka jím protéká: Jak se jmenují nejvýznamnější řeky, které protékají Českou republikou: Kde sídlí prezident České republiky: Jak se jmenuje náš národní strom: Kdo napsal slova a kdo složil hudbu ke státní hymně České republiky: Jak se jmenuje česká národní hymna: Vybarvi vlajku České republiky:

5 Práce s mapou 1: Zakresli přibližně do mapy následující:
Nejbližší řeku místu, ve kterém žiješ. Města: Praha, Brno, Ostrava. Řeky: Vltava, Labe, Morava. Město, ve kterém žiješ.

6 Práce s mapou 2: Najdi v mapě a popiš města označená červenými tečkami. (Nápověda – krajská města)

7 Všechny dostupné materiály:
GRACLÍK, Petr. [cit ]. Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW: < [cit ]. Dostupný pod licencí Public domain na WWW: < [cit ]. Dostupný pod licencí Public domain na WWW: < [cit ]. Dostupný pod licencí Public domain na WWW: < > [cit ]. Dostupný pod licencí Public domain na WWW: < [cit ]. Dostupný pod licencí Public domain na WWW: < [cit ]. Dostupný pod licencí Public domain na WWW: <


Stáhnout ppt "PRACOVNÍ LISTY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785,"

Podobné prezentace


Reklamy Google